Gå til hovedindhold
Kultur

Bjerre tøver med genåbning af biograf: - Vi har reelt set ikke noget at vise

10-05-2020 KL. 19:55
Empty

SEPTEMBER: Kulturcenter Limfjord fik en ansigtsløftning. Den suverænt mest omtalte nyhed var de nye sæder i Bio 1, som kan lidt af hvert, når man begynder at trykke på knapperne. Eneste minus kunne være, at man risikerer at falde i søvn, hvis filmen skulle vise at være kedelig ... Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Selv om de danske biografer må åbne igen fra den 8. juni, er det langt fra sikkert, at Cinema3 i Kulturcenter Limfjord gør lige præcis det om fire uger.

Det fortæller KCL-direktør Knud Bjerre, Skive.

- Der er en del film, der er blevet udskudt, og vi har reelt set ikke noget at vise den 8. juni. Så hvis der ikke kommer nye film de kommende uger, så vil jeg hellere holde lukket, siger han.

Knud Bjerres holdning er i tråd med udmeldigerne fra brancheforeningen Danske Biografer, der selv har givet udtryk for, at det ikke er særlig nødvendigt med åbning af biograferne på denne side af sommerferien.

Det er netop de mange store film, der er blevet udskudt, og sommerens lavsæson, der danner grundlaget for, at brancheforeningen ikke har haft travlt med at presse på for en genåbning af biograferne.

I de her dage snakker Danske Biografer og filmudlejerne sammen i forhold til, hvilke film der kan vises fra juni.

Og resultatet af de snakke afventer Knud Bjerre.

- Nu ser vi, hvad de når frem til, men jeg tvivler på, at der kommer en film, hvor folk siger »yes - nu skal vi i biografen«, siger Knud Bjerre.

Direktøren savner også stadig nogle klare retningslinjer for, hvordan biograferne skal tage imod gæsterne, når der bliver åbnet op igen.

- Vi ved jo ikke, hvor mange der må være i salene, og hvordan reglerne om afstand bliver. Så der er mange ubekendte faktorer lige nu, siger han.

Først til august begynder de nye film at ramme biograferne.

- Det kunne give mening at vente til august med at åbne for Cinema3, når resten af centret med badeland og det hele også åbner, erkender Knud Bjerre.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland