Gå til hovedindhold
Erhverv

Blåt stempel til erhvervsvenligheden: Skive springer ind top 20

04-09-2018 KL. 06:25
Empty

Skive Kommune har varslet nye regler for sygefravær, hvor ledige i aktivering, skal møde op hos en sygeplejerske, hvis de melder sig syge. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune er en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. I Dansk Industris årlige måling springer Skive Kommune i år ind i top 20. Med en samlet 19.-plads ligger Skive tre pladser højere end sidste år.

- Vi har arbejdet målrettet sammen med Skive Kommune for at sikre, at virksomhederne har de bedste betingelser for at skabe vækst og arbejdspladser. Det kan aflæses direkte i denne undersøgelse, hvor virksomhedernes tilfredshed med den kommunale service er steget, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg.

Ifølge de lokale virksomhedsledere er Skive Kommune især god til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne er også tilfredse med niveauet for de kommunale skatter, afgifter og gebyrer. Kommunen opnår den tredjebedste score i landet, når virksomhederne vurderer forholdet mellem skatteniveau og service, oplyser DI i en pressemeddelelse.

- Vi så allerede sidste år, at vurderingen af kommunens planlægning var forbedret, og i år ser vi en positiv udvikling, når det handler om image. Der er ingen tvivl om, at udviklingen af Green Lab og de første virksomheder dér spiller en stor rolle i vurderingen, siger Morten Primdal.

Erhvervsvenligheden er blevet bedømt i ni underkategorier. Skives højeste placering er en femteplads i kategorien »skatter, afgifter og gebyrer«, der blandt andet omfatter niveauet for indkomstskat, grundskyld og dækningsafgift. Skives laveste placering er en 70. plads i kategorien »Infrastruktur og transport«, der handler om kommunens indsats for at sikre god mobilitet via det kommunale vejnet og den kommunale kollektive trafik.

Skive Kommune er ligesom sidste år placeret foran Viborg Kommune, der indtager en 28. plads i årets undersøgelse. For Viborg er der tale om en fremgang på 11 pladser i forhold til 2017.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem ø-kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland