Gå til hovedindhold
Lokalt

Blev for farlig: Svend Aages legeplads fjernet

12-01-2019 KL. 15:43
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune har nu fjernet en legeplads på Agertoften i Skive. Den var blevet for farlig at lege på.

Legepladsen blev etableret først i 1990’erne af Svend Aage Knuthsen, der selv betalte materialer og byggede legeredskaber. Han døde for cirka fem år siden.

Legepladsen var usikker på flere måder. Den var i høj grad bygget af udtjente lygtepæle og engang også jernbanesveller. Da de i sin tid blev imprægneret med giftige stoffer, forbød Miljøstyrelsen i 1998 brug af den type af lygtepæle og jernbanesveller. Men lygtepæle og jernbanesveller, der blev taget i brug inden forbuddet, måtte godt blive stående. Og der var ingen frygt for, at lygtepæle kunne gøre brugere af legepladsen syge.

- Vi holdt hånden over legepladsen, mens Svend Aage levede. Siden Svend Aage døde, forfaldt legepladsen, og den var i sådan en stand, at sikkerheden på den ikke var tilstrækkelig, oplyser Kent Alex Larsen, Skive Kommunes stadsgartner.

Da legeredskaberne stod på Skive Kommunes jord, havde kommunen også et ansvar for dem.

Hvis Kent Alex Larsen kan finde nogle penge, kan det være, at Skive Kommune vil sætte for eksempel en rutsjebane og en gynge op på pladsen.

- Skal der laves en ny legeplads, skal vi bruge flere hundrede tusind kroner, og så skal det på Skive Kommunes budget, oplyser Kent Alex Larsen.

Om der kommer nyt op, afhænger også af responsen fra borgere i området.

Det seneste års tid er græsset på legepladsen og boldbanen ved den blevet klippet af Birger Christensen, der er nabo til den. Det har han gjort frivilligt, og det vil han blive ved med.

Svend Aage Knuthsen lavede selv en video om tilblivelse af legepladsen, som kan ses herunder: 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland