Lokalt

Bliv corona-testet i weekenden: Testbil kommer til Skive

Køen til COVID-19-test i Skive Kommune er lige nu op mod fem dage. Det er for lang tid, vurderer Region Midtjylland, som står for testindsatsen. Regionen har derfor besluttet at sende en testbil til Skive i morgen, lørdag og på søndag, samt i den følgende weekend.

- Vi er blevet kontaktet af Regionen her i formiddag. De informerede os om den lange kø for test i Skive og tilbød at sende en testbil, hvis vi kunne finde et passende sted og stille med det fornødne mandskab for at kunne gennemføre testene, fortæller Trine Brøcker, sundhedschef i Skive Kommune.

Hun indkaldte straks til et ekstraordinært møde i krisestaben, og her blev det aftalt, at Aakjærhallen på Aakjærskolen er en god ramme for COVID-19-test. Det kan foregå indendørs, der er elevator for gangbesværede og hallen står klar til brug. Ungdomsskolen og kommunens rådhusbetjente meldte straks klar på, at de vil organisere og hjælpe med at gennemføre opgaven.

- Det er virkelig flot, at både rådhusbetjentene og de gode folk på Ungdomsskolen, som også hjalp til sidste gang, vi havde testbilen i Skive, bare er klar til at hjælpe, så vi nu hurtigt kan tilbyde vores borgere en ekstra mulighed for at blive testet. Det er vigtigt, at vi kan agere så hurtigt, så vi kan hjælpe de nationale myndigheder med at lykkes med teststrategien, der skal forhindre spredningen af corona-virusset, ikke mindst den nye engelske variant, siger Trine Brøcker.

Skive Kommune anbefaler, at folk, der skal til test i Aakjærhallen, benytter parkeringspladsen ved Fakta. Kommunen gør opmærksom på, at det ikke er muligt at teste børn under 12 år i testbilen.

- Test af børn under 12 år kræver nogle andre ressourcer, end dem testbilen kan tilbyde. Regionen bruger specialuddannede børnetestere til dette, og der er ingen af dem til rådighed til denne haste-opgave. Derfor skal forældre med børn under 12 år fortsat bestille tid til test til COVID-10-test via coronaprover.dk og møde fysisk op i testcenteret i Brårupgade 12, fortæller Trine Brøcker.

Fra og med fredag foregår test ikke længere i sundhedshuset, men på Brårupgade 12. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt