Gå til hovedindhold
Lokalt

Bommert hos Socialdemokraterne: Rute 34 blev glemt i trafik-udspil

31-01-2019 KL. 20:58
Empty

Kommuner i Nordvestjylland har i mange år kæmpet for at få gjort blandt andre veje Rute 34 mellem Skive og Herning bredere, da den er en flaskehals i forhold adgangen til motorvej. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Onsdag lancerede Socialdemokratiet et trafikudspil, der sigter på investering i trafik i Danmark for 70 milliarder kroner over 10 år.

Som eksempler på trafik-investeringer nævner partiet blandt andet en ny midtjysk motorvej og udbygning af Rute 26, strækningen mellem Viborg og Aarhus.

Nordvestjylland er ikke tilgodeset med andet end et forbedret kryds mellem Rute 26 og Rute 11 syd for Thisted på Socialdemokratiets liste med eksempler.

Rute 34 mellem Skive og Herning har i masser af år været blandt de store ønsker fra det nordvestjyske område. Det samme er en forbedring af Rute 26 mellem Hanstholm og Aarhus.

Rute 34 er meget smal. Den udgør en flaskehals for Nordvestjyllands forbindelse til motorvejsnettet.

- Vi har også Rute 34 med. Det er en fejl, hvis den er faldet ud af vores liste med eksempler. Vi har været ude for at se på Rute 34, som er en meget smal vej, siger Rasmus Prehn.

En midtjysk motorvej vil også kunne imødekomme nordvestjyske virksomheders behov for nemmere adgang til motorvej, hvis den trækkes mod vest.

Socialdemokratiet hælder til, at en midtjysk motorvej skal ligge mod øst, så den kommer til at aflaste E 45.

Men Rasmus Prehn og Socialdemokratiet lægger vægt på, at partiets udspil på ingen måde er en færdig liste. Den er en invitation til forhandling og et bredt forlig om de kommende års investeringer i trafik og veje i Danmark.

- Der er ærgerligt, hvis der opstår usikkerhed om for eksempel Rute 34. Vi erkender, der er forskellige interesser, når det gælder infrastruktur, og vi er åbne over for en bred aftale, siger Rasmus Prehn.

En god og moderne infrastruktur er essentiel for danske virksomheders konkurrenceevne og for et Danmark i balance, lyder det i en pressemeddelelse fra partiet.

- Vi har landsdele, der er dybt afhængige af en veludbygget infrastruktur. Dagligt kæmper børnefamilier med trængselsproblemer, der stjæler deres sparsomme tid sammen. Og virksomheder overvejer at flytte, fordi vi ikke kan levere den infrastruktur, erhvervslivet har brug for. Planen skal være til gavn for både danskerne og vores erhvervsliv, siger Rasmus Prehn.

Partiet oplyser, at listen med eksempler ikke er udtømmende eller udtryk for en endelig prioritering fra Socialdemokratiets side.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland