Gå til hovedindhold
Lokalt

Borgere rykker for at få bro fjernet: »Trafikken er specielt farlig for børn«

17-04-2019 KL. 11:46
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Borgere i Lund satser på, at Skive Kommune næste år vil fjerne en gammel bro over Hobrovej.

De peger på, at den nedslidte bro, der ikke overholder gældende vejregler, da frihøjden kun er fire meter, gør, at lastbilchauffører tager omvej gennem gennem Lund og Ørslevkloster for at komme uden om broen, og det er Ørslevklostervej ikke dimensioneret til, ligesom det kan give farlige situationer for bløde trafikanter.

For et par år siden besluttede Skive Byråd, at broen skulle fjernes i 2019. Da Skive Byråd sidste år lagde budget, blev en fjernelse af broen udskudt på ubestemt tid.

I december var de tre Lund-borgere til møde med Skive Kommunes borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) om sagen. For en måneds tid siden sendte de et brev til Skive Byråds udvalg for teknik og miljø og til Skive Kommunes tekniske forvaltning for at motivere politikere og forvaltning til at få broen fjernet næste år.

»På grund af broens frihøjde på kun 4 meter oplever vi en stigende mængde af gennemkørende tung trafik af lastvogns-transporter gennem Lund. En plagsom og ikke ufarlig trafik ad den smalsporede Ørslevklostervej. Slet ikke egnet og farbar til den slags trafik. Og specielt farlig for børn,« skrev de tre til forvaltning og politikere.

De fremhæver i skrivelsen, at den 50 år gamle bro ikke længere har noget funktion i forhold til erhverv.

- Som vi hører det, har Teknik- og Miljøudvalget besluttet, at broen skal væk, men at fjernelse af den er udskudt. Vi har henvendt os til politikere og forvaltning for at få dem til at tage en fjernelse med i Skive Kommunes budget for 2020, oplyser Bent Skov.

Teknisk Forvaltning vil igen tage det med i det udvalg af investeringer, politikere får at plukke af, når byrådet skal lægge budget. Det blev sidste år anslået, at det vil koste 750.000 kroner at fjerne broen og i samme omgang etablere en grusvej til tre ejendomme, der har vejret til broen. Broen er så medtaget, at den inden for få år skal repareres, hvis den skal bevares.

Jens Peder Hedevang (V), formand for Udvalget for Teknik og Miljø, siger:

- Vi vil se på alle de forslag, forvaltningen giver os. Der vil komme masser af ønsker, og så må vi forholde os til, om fjernelse af broen over Hobrovej er vigtigere end andre,

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland