Gå til hovedindhold
Lokalt

Borgere skal forberede sig på flere affaldsbeholdere: »Jeg håber, det bliver tænkt godt igennem«

19-05-2020 KL. 12:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Danmarks affaldshåndtering skal være CO2-neutral i 2030, mener regeringen, der foreslår, at affaldssorteringen skal ensrettes.

Og står det til regeringen, skal alle danskere sortere deres husholdningsaffald i 10 grupper fremover.

Det er mad, papir, pap, metal, glas, plast, tekstil, fødevarekartoner, restaffald og farligt affald.

Det forslag bliver umiddelbart modtaget på en positiv måde hos Nomi4s, der driver genbrugspladserne i blandt andet Skive Kommune.

- Overordnet set er vi positive over for forslaget, for meget af det gør vi faktisk i forvejen. Men når det er sagt, skal vi samtidig vide, hvordan sorteringen skal føres ud i praksis, og den måde, det skal gøres på, skal også give mening, siger Gitte Bak, der er chef for borgerrelaterede opgaver hos Nomi4s.

Samme holdning har Jens Peder Hedevang (V), der er formand for udvalget for teknik og miljø i Skive Kommune.

- Jeg synes, det er godt at sortere affald, og vi er faktisk langt med mange af tingene allerede, men der skal også være en mening med det. Det giver ikke så meget mening rent miljømæssigt, hvis store og tunge biler skal bruge benzin og diesel på at hente glas og andre småting, som borgerne selv kan finde ud af at aflevere nu, siger Jens Peder Hedevang.

Det er ikke meget mere end et halvt år siden, at Nomi4s præsenterede en ny måde at sortere affald på i Skive Kommune.

Dengang fik den nye affaldsordning mange hårde ord med på vejen, og Gitte Bak forudser da også, at ordningen med 10 forskellige sorteringer kan give anledning til utilfredshed blandt borgerne.

- Der vil komme flere beholdere, når der skal sorteres mere affald, og derfor vil affaldsbeholderne også være mere synlige for den enkelte husejer, da de skal være tilgængelige for afhentning. Men jeg håber, at borgerne vil finde ud af, at det måske også kan blive nemmere at sortere, når beholderne alligevel står der, siger Gitte Bak.

Jens Peder Hedevang er ikke meget for, hvis der skal stå mange flere affaldsspande rundt omkring, end der gør nu.

- Det kan blive problematisk med mange forskellige affaldsbeholdere ved husene, for der er lagt op til, at alt skal hentes ved hjemmene. Jeg kan også se, at det kan blive et problem ved lejlighederne. Jeg håber, det hele bliver tænkt ordentligt igennem, inden der bliver truffet en beslutning, siger han.

Regeringen foreslår, at den nye slags sortering skal gælde fra juli næste år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland