Gå til hovedindhold
Lokalt

Borgmester i hård kritik af Regionens spareforslag: Hele besparelsen skal findes i Skive

25-10-2019 KL. 10:44
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Et spareforslag, der skal behandles af Regionsrådet den 27. november, risikerer at føre til afskedigelse af mindst syv medarbejdere på regionshospitalets neurologiske afdeling på Skive Sundhedshus, ifølge Skive Kommune.

Spareforslaget betyder, at der skal findes 3,2 millioner kroner på de hospitalsafdelinger, som tilbyder genoptræning under indlæggelse, blandt andet til borgere, der fået en hjerneskade via en blodprop eller en trafikulykke.

Der er tre af disse afdelinger i Midtjylland - én i Lemvig, én i Skive og én i Hammel.

Hospitalsledelsen peger imidlertid på, at hele besparelsen skal findes i Skive, ifølge indtil videre interne informationer, som er tilgået Skives borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V).

Det har fået ham til at sende et brev til regionsrådsformand Anders Kühnau (S) om sagen, og da dette brev snart figurerer på postlisterne, har Skive Kommune allerede nu valgt at gå offentligt ud med bekymringen.

- Vi vil gerne være på forkant med, hvorfor vi har sendt det brev, siger Peder Chr. Kirkegaard til Skive Folkeblad.

Besparelsen vil i givet fald fjerne 10 procent af sengepladserne i Skive og dermed være en voldsom forringelse af tilbuddet, mener Peder Christian Kirkegaard (V).

Sengepladserne flyttes angiveligt til Aarhus. Og det er den helt forkerte vej at gå, hvis man vil en region i balance mellem øst og vest, pointerer borgmesteren i Skive.

- En 10 procents reduktion og syv arbejdspladser er rigtig mange på Sundhedshuset i Skive. Det er svært at se logikken i at lave så stor en besparelse på en særdeles velfungerende afdeling i Skive. Samtidig går det stik imod målet om en region i balance, hvis der udelukkende reduceres i den vestlige del af regionen. Og her er netop en af de afdelinger, hvor der rent fagligt ikke er nogen begrundelse for at samle indsatsen på de store hospitalsenheder, siger Peder Christian Kirkegaard.

Neurorehabiliteringen med genoptræning er netop en afdeling som lige så godt kan ligge i Skive.

- Det er netop en afdeling, som ikke er afhængig af at ligge op ad et stort universitetshospital, siger Peder Christian Kirkegaard.

Det bekymrer politikerne i Skive Kommune, om de flotte resultater af samarbejdet i Skive Sundhedshus kan fastholdes, hvis besparelsen gennemføres.

Bekymring for besparelser

Formanden for social- og sundhedsudvalget, Niels Ole D. Nielsen (S), siger:

- Neurologien er en væsentlig aktør i vores fælles sundhedshus. Vores sundhedshus er gang på gang blevet fremhævet, både nationalt og internationalt. Og samarbejdet i huset har bragt os først og længst med en lang række løsninger, der både er til gavn for borgerne og for den samlede økonomi på sundhedsområdet.

Borgmester og udvalgsformand vil forsøge at få aftalt et møde med regionsrådsformanden fremrykket, så spareplanerne kan komme med i drøftelserne.

Skive Folkeblad har forgæves forsøgt at træffe regionsrådsformand Anders Kühnau (S) for en kommentar til spareplanerne.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland