Gå til hovedindhold
Lokalt

Børnehaveleder klar til at rykke ud på plejecentre: »Det nytter ikke at vente«

14-04-2020 KL. 07:56
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune har nu haft to hold med i alt 45 medarbejdere på et to dage langt online-kursus for at lære helt grundlæggende pleje, så de kan træde til og hjælpe på især plejecentre i Skive Kommune, hvis et eller flere plejecentre bliver hårdt ramt af sygdom blandt personalet.

Med på det første hold var Thomas Mikkelsen, børnehaveklasseleder hos Ørslevkloster Børneunivers.

Han er nu klar til at træde til i Skive Kommunes plejesektor, hvis der bliver brug for ham.

- Vi er som samfund nødt til at gøre noget. Vi kan jo ikke bare sidde og vente på, at coronakrisen går over. Vi skal være klar, hvis udbredelsen af smitte udvikler sig endnu hurtigere, end vi kan forestille os lige nu, siger han.

Hvis Thomas Mikkelsen bliver sendt ud for at arbejde på et plejehjem eller i hjemmeplejen, vil det ikke være helt uvant for ham. Han har erfaring med området fra et tidligere job på et bosted for ældre handicappede. Men det er ikke nogen ønskedrøm for ham at skulle arbejde i et miljø, hvor man kan få til opgave at pleje en borger, der kan være smittet med coronavirus. Alligevel er han klar til at rykke ud.

- Jeg tror, de fleste af os er meget opmærksomme på at undgå smittefaren. Ikke bare i forhold til os selv, men også vores familier. Så hvis jeg bliver sendt ud og dermed kommer i kontakt med andre mennesker, vil jeg jo alt andet lige udsætte mig selv og min familie for en større smittefare. Men når det er sagt, så er hovedsagen for mig, at vi alle må bidrage til at komme så godt som muligt for at komme igennem denne vanskelige tid. Jeg skal nok tage min tørn, hvis det kommer dertil, siger Thomas Mikkelsen.

Online-kurset klæder deltagerne på til at varetage opgaver inden for personlig pleje, hygiejne, medicingivning og andet.

Efter påske skal yderligere to hold på online-kursus i helt grundlæggende pleje, så deltagerne kan træde til, hvis der bliver behov for det ved for eksempel stort sygefravær på et plejehjem i Skive Kommune.

jkr

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland