Gå til hovedindhold
112

Brandvæsen om møllebrand: - Det må bare brænde ud

14-09-2019 KL. 15:30
Empty

Flere forbipasserende så, at der var røg fra en af vindermøllerne ved Tøndering og kontaktede alarmcentralen. Her er der Gudrun Nielsen, der har taget billede af den meget tydelige røgfane. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lørdag eftermiddag klokken 13.47 modtog Nordvestjyllands Brandvæsen i Durup en melding om en møllebrand i Tøndering.

Sprøjtevogn og tankvogn fra Durup kørte til branden, og indsatsleder Jan Christensen fortæller, at der ikke er så meget at gøre ved møllebranden.

- Vi kan kun lade den brænde ud. Der har været ild i vingerne, men det er svært at slukke en brand i 45 meters højde, siger han.

I stedet har man forebygget at ilden breder sig. Strømmen til møllen er blevet afbrudt, og brandfolkene har lavet en sikkerhedsafstand på jorden og koncentrerer sig om, at branden ikke breder sig her. Men møllehuset, hvor branden er, brænder selv ud. Og så ser det ud til at vejret er med brandfolkene på trods af en frisk vind i Salling.

- Vi har vindretningen ud over et stort tomt område, forklarer Jan Christensen.

Møllen er ejet af Bjergby-Tøndering Møllelaug, som kun ejer den ene af de tre møller, der står på stedet. Det fortæller lavets formand Aage Kildahl, Durup.

Han fortæller, at der er tale om en Vestas-mølle fra 2002. Også han konstaterer, at der ikke var så meget at gøre.

- De har bare kunnet tage strømmen til alle tre vindmøller. Det er det eneste, man kan gøre på afstand. Skal man kun slukke for strømmen til den ene mølle, skal man helt hen til den, forklarer Aage Kildahl.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland