Gå til hovedindhold
Lokalt

Breder sig hurtigt: Mårhunde fundet på Fur

25-08-2019 KL. 11:32
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mårhunde har nu også indfundet sig på Fur.

På det seneste er to døde mårhunde-hvalpe blevet fundet.

- Den ene blev fundet nær rensningsanlægget. Den anden midt på Fur, fortæller Peter Madsen, næstformand for Fur Jagtforening,

Jagtforeningen vil opsætte et vildtkamera, der sender fotos via sms til medlemmer, når vildt bevæger sig ind foran kameraet. Medlemmer af jagtforeningen vil skyde de mårhunde, de kan få ram på.

Mårhunden er et skadedyr, man må skyde døgnet rundt hele året.

- Da de to døde mårhunde er hvalpe, taler noget for, der er flere mårhunde på Fur. Mårhunde formerer sig meget kraftigt, så vi kan ikke bare lade stå til, siger Peter Madsen.

Fur Jagtforening vil måske også tage fælder i brug.

Mårhunde spreder og formerer sig hurtigt, og de kan spise små pattedyr og fugle, og de kan udrydde beskyttede og truede dyr.

Mårhunde er gode til at svømme. Derfor kan de komme til områder, hvor ræve aldrig kommer - ligesom de kan komme til Fur fra fastlandet.

Mårhunden kan sprede hundegalskab og en farlig bændelorm, der kan være dødelig for mennesker.

Mårhunden blev første gang registreret i Danmark i 1980 ved Vejle. Mellem 1995 til 2003 blev 25 mårhunde registreret. Siden er antallet steget kraftigt - Miljøstyrelsen vurderede i 2017, der var op mod 3000 mårhunde i Danmark. Det teoretiske antal er formentlig forlængst overskredet.

I maj i år varslede Danmarks Jægerforbund en decideret katastrofe inden for ganske få år, når det gælder væksten af mårhunde.

- Lige nu regner vi med, at mindst 10.000 mårhunde har sat 55.000 hvalpe ude i den danske natur. Da mårhundens formeringspotentiale er eksplosivt, må vi regne med en drastisk øget bestand i løbet af de kommende år. Hvis vi regner meget teoretisk på det og tager alle de forbehold, som naturen stiller, kan dette tal nå op i nærheden af 180.000 individer allerede på denne tid næste år, sagde Karl Åge Dalbæk Andersen, projektleder i Danmarks Jægerforbunds reguleringsarbejde.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland