Gå til hovedindhold
Erhverv

Brexit kan føre til lokale job: Irsk firma overvejer fabrik i Skive

16-12-2018 KL. 08:57
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Irske Devenish kan være tæt på at etablere en fodervarefabrik på Skiveegnen.

Firmaets salgskontor på det europæiske kontinent har i flere år ligget i Skive, og det gør egnen attraktiv for irerne.

Officielt er beslutningen endnu ikke truffet, men på salgskontoret, A-One i Ågade i Skive, er direktør Åge Staun optimistisk.

- Devenish er et relativt stort selskab, som har specialiseret sig inden for foder til alle dyrearter. De har foderfabrikker i USA, Mexico, England, Afrika og Tyrkiet. Med hele Brexit-situationen har de ingen produktion på Continental Europe (det europæiske kontinent, red.). Vi kan ikke blive ved at hente foderet i England, så der skal laves en produktion på Continental Europe. Vi trækker mange tusinde tons ind fra England og Irland, og Devenish har fået noget lønproduceret i Danmark. Det er efterhånden store mængder, og samtidig er vi begyndt at handle med store virksomheder i Polen, og vi er ved at bevæge os ind i Tyskland, siger Åge Staun.

Han tilføjer, at man er i gang med at undersøge mulighederne for en fabrik. Lokalt er der et samarbejde med erhvervscentret, som har assisteret i arbejdet på at finde egnede områder på Skiveegnen, hvor en fodervarefabrik ville kunne etableres.

- Hvor en produktion kan komme til at ligge, er endnu uafklaret. Men erhvervscentret har hjulpet os rigtig meget med at se på flere muligheder, som nu ligger hos bestyrelsen i Irland og tages med i strategiplanerne for, hvor den nye fabrik skal ligge, siger Åge Staun.

Han mener, at der er en god mulighed for, at adressen bliver på Skiveegnen, og siger:

- Vi ligger godt og har opbygget en rigtig stor omsætning i Danmark og efterhånden også i Polen. Samtidig skal salg og markedsføring styres fra Skive, og vi vil også gerne have produktionen tæt ved.

Åge Staun pointerer, at der næppe bliver tale om en fabrik med flere hundrede arbejdspladser. Et antal på mellem 12 og 20 vil være mere realistisk, vurderer direktøren hos A-One.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland