Gå til hovedindhold
Lokalt

Bro skal have en tre år lang overhaling: Nu er arbejdet i gang

05-03-2020 KL. 06:25
Empty

Arkivoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nu er vejarbejdet på Sallingsundbroen for alvor gået i gang. Ved Vejdirektoratets general- og særeftersyn er det tidligere konstateret, at broens fugtisolering, fuger, autoværn og vindskærm er i ringe stand, og med en renovering hen over de næste tre år, håber Vejdirektoratet, at man kan forlænge broens levetid.

- Vi skal i gang med en hovedistandsættelse af Sallingsundbroen. Broen skal have ny fugtisolering, ny belægning på kørebaner og cykelsti og fortove, og renoveringen omfatter også nye dilatationsfuger, nyt autoværn og vindskærm foruden betonreparationer. Vi starter i år og er færdige i 2022, men vi arbejder kun på broen i sommerhalvåret, siger projektleder Jørn Andreas Kristensen fra Vejdirektoratet.

Mens renoveringen er i gang, kan både biler, cyklister og gående fortsat passere broen. Arbejderne er planlagt, så trafikken kan afvikles med få begrænsninger, mens der arbejdes på broen.

- Renovering af broer er særligt udfordrende, for ofte er broerne den eneste transportmulighed mellem to lokaliteter, så det er vigtigt, at vi sørger for, at trafikken kan afvikles, mens vi arbejder. Det er også derfor, at vores arbejde på Sallingsundbroen foregår over tre år. I år arbejder vi i broens østlige side, næste år rykker vi over i den vestlige side, og i 2022 vil vi så arbejde i midten af broen, så det i hele perioden er muligt at passere broen, mens arbejdet pågår, siger Jørn Andreas Kristensen.

De smallere kørespor betyder dog, at brede landbrugskøretøjer ikke kan køre over broen, som de plejer. De vil kunne passere broen to gange i døgnet på fastlagte tidspunkter.

- Brede landbrugskøretøjer har brug for at komme over broen, så derfor vil landbrugskøretøjer to gange om dagen kunne passere broen, mens vi så lukker for den øvrige trafik. Der skal bookes tid til passagen, der vil finde sted tidligt om morgenen og om aftenen i begge retninger, siger Jørn Andreas Kristensen.

Trafikken afvikles i to kørespor i hele perioden, men hastigheden sættes ned fra 80 km/t til 50 km/t, og kørebanernes bredde reduceres.-ts

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland