Sport

Brøler på hjemmebane: Skive lagt ned af smart taktik

Det gav et ordentligt knæk i Skive fH’s opdrykningsdrømme torsdag aften, da holdet led et smerteligt hjemmebanenederlag på 28-35 til HC Midtjylland.

Men den ubehagelige sandhed er, at skibonitterne blev udspillet på kryds og tværs af et en modstander, som kom anstigende med noget så næsvist som en taktisk genistreg.

Skive har været fremragende hele sæsonen, når en modstander spillede syv mod seks i angrebet, så det var pænt uventet, da herningenserne fra første angreb pillede målmanden ud og satte en ekstra markspiller ind.

De holdt to stregspillere ind og tvang Skive til at dække smalt, og det gav oceaner af plads til Jonathan Havdrup på fløjen. Han scorede fem gange inden pausen og især, da HCM trak fra i slutningen af halvlegen.

HCM førte med 18-13 halvvejs og havde med 11 minutter tilbage fordoblet føringen til 31-21.

Skive var apatiske. Uopfindsomme og paniske - præcis som de var, da de tidligere på sæsonen tabte 30-40 i Grindsted. Og det er der bare ikke plads til, hvis man vil rykke direkte op.

Brian Laursen

blau@skivefolkeblad.dk

Jonathan Havdrup spillede overlegent på HC Midtjyllands højre fløj og var toneangivende, da gæsterne fra Herning kørte Skives tophold midt over. Foto: Steen Don.