Gå til hovedindhold
Debat

Brug private test-leverandører i kampen mod corona

17-10-2020 KL. 09:38
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Statsministeren har forsikret danskerne om, at testkapaciteten er tilstrækkelig, selvom det i realiteten forholder sig anderledes. På kun 3 ud af 48 offentlige test steder for COVID-19 kan man bestille tid inden for 24 timer. Det er bare ikke godt nok. Derfor har Venstre foreslået bedre adgang til frit valg mellem private testleverandører og de offentlige tilbud for at sikre, at flere kan blive testet hurtigt. Vi synes, at det er vigtigt, at alle midler tages i brug for at holde Danmark mest muligt åbent under corona-krisen.

I forbindelse med forhandlingerne om genåbningens fase fem aftalte Venstre med regeringen, at 80 procent af dem, der vil testes for virussen, skal have adgang til dette inden for 24 timer. Desuden blev vi enige om, at 80 procent skal have svar på testen 24 timer efter, at den er foretaget. Jeg er meget uforstående overfor, at vi i øjeblikket ikke er i nærheden om at indfri det løfte. Der kan gå helt op til tre dage, før man får svar, hvilket simpelthen er for lang tid.

Både Dansk Industri og Dansk Erhverv har sagt, at private leverandører står til rådighed for at øge test-kapaciteten. Lad os nu benytte os af den mulighed! Ved at etablere det frie valg kan vi sætte gang i et marked, som via markedskræfterne skaber en større og bedre test-kapacitet. Dette er utroligt vigtigt, da hurtig og effektiv adgang til test er afgørende for smitteopsporingen. Hvis vi øger test-kapaciteten kan vi agere, frem for hele tiden at reagere på smitten. Det må også være i regeringens interesse.

Med venlig hilsen

Kristian Pihl Lorentzen

MF, transportordfører

for Venstre,

Hermelinvej 4, 8643 Ans

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland