Gå til hovedindhold
Ritzau Erhverv

Bryllupsrejse blev aflyst i lufthavnen efter Thomas Cook-kollaps

23-09-2019 KL. 12:35
Karin og Sten Modler Pondal blev gift lørdag, og mandag morgen stod de i lufthavnen på vej på bryllupsrejse til øen Madeira i Portugal, da deres flyafgang med Thomas Cook Airlines blev aflyst som følge af konkurs.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nygifte Karin og Sten Modler Pondal stod mandag morgen i lufthavnen i København på vej på bryllupsrejse til den portugisiske ø Madeira, da deres flyafgang med Thomas Cook Airlines blev aflyst som følge af konkurs.

- Vi har holdt øje med Spies løbende, og så sent som i morges stod der, at de ikke var berørt af strejken. Men da vi ankommer til lufthavnen omkring klokken 05, står der lufthavnspersonale og siger, at flyet ikke letter, fortæller 31-årige Karin Modler Pondal.

Hun prøvede at komme igennem til Spies' kundeservice et par gange uden held. Til sidst fik hun fat i, hvad hun kalder akuttelefonen i Stockholm, hvor en repræsentant for Thomas Cook fortalte, at ingen fly afgår mandag.

- Det er bare så ærgerligt, og vi havde glædet os så meget. Min mand er ikke så berejst som mig, så han har været nervøs. Men han var endelig begyndt at glæde sig, og så sker det her.

- Vi føler os magtesløse, kede af det og frustrerede, siger Karin Modler Pondal.

Alene mandag er 1400 Spies-passagerer påvirket af Thomas Cooks kollaps, da Spies er ejet af Thomas Cook.

Ifølge Karin Modler Pondal stod der omkring 20 andre rejsekunder med Spies i lufthavnen, der havde taget turen forgæves.

Parret tog hjem til Ringsted efter halvanden time i lufthavnen. Spies refunderer deres rejse gennem Rejsegarantifonden, og der vil gå nogle dage, før parret får pengene retur.

- Hvis det bliver til noget, så kan vi godt hive penge ud til en tur til Tyskland, men det er ikke ligefrem drømmebryllupsrejsen. Det er lidt trist.

- Vores bryllup i lørdags var en perfekt dag. Men som man siger, så skal noget gå galt ved et bryllup, og det gjorde der ikke der, så det skal der åbenbart i dag, siger Karin Modler Pondal.

Det, der undrer Karin Modler Pondal mest, er, at de ikke var blevet orienteret om, at flyene ikke gik hverken på appen eller Spies' hjemmeside.

- I morges stod det ikke engang på tavlerne i lufthavnen, at flyene var aflyst. Vi troede, at der ikke var grund til bekymring, siger hun.

Administrerende direktør hos Spies, Jan Vendelbo, siger, at de fik beskeden om konkurs klokken 3 natten til mandag, og klokken 5.30 meddelte selskabet deres kunder.

- Det er rigtigt, at nogle skulle med et tidligt fly, som først fik informationen dér, og det er naturligvis beklageligt, men informationen lå der så, da langt de fleste vågnede op. Vi gjorde det så hurtigt, som det kunne lade sig gøre, siger Jan Vendelbo.

Spies har stoppet salg af rejse midlertidigt, da de fleste af deres rejser er med Thomas Cook Airlines.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland