Gå til hovedindhold
Lokalt

Bud var for høje: Udvalg aflyser licitation på ny børnehave

12-11-2018 KL. 21:46
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Byggeriet af en ny børnehave i Hem bliver udskudt i endnu nogle måneder.

Det sker efter, at den licitation, der er blevet afholdt for hovedentreprisen på en ny børnehave, er blevet aflyst.

Det var et enigt Børne- og Familieudvalg, der på et møde onsdag besluttede at aflyse licitationen, da det billigste bud på hovedentreprisen overskrider budgettet med flere millioner kroner.

I stedet har udvalget nu besluttet, at der skal gennemføres en omvendt licitation, hvor de interesserede entreprenører skal byde ind på, hvor meget de kan lave for de fem millioner kroner, der er sat af til børnehaven.

- Hvis vi sagde ja til det billigste tilbud, ville vi overskride budgettet med 2,9 millioner kroner. Og det kommer noget bag på os, at det er så dyrt. Det er i hvert fald en voldsom overskridelse, som vi ikke kan stå inde for, siger Jan D. Andersen (S), Jebjerg, der er formand for Børne- og Familieudvalget.

I efteråret 2017 kom Arbejdstilsynet på besøg og fandt omfattende udbrud af skimmelsvamp i børnehave-bygningen.

På baggrund af Arbejdstilsynets besøg og senere påbud besluttede Børne- og Familieudvalget i Skive Kommune i slutningen af 2017, at der skal bygges en ny børnehave i Hem.

Der blev afsat i alt fem millioner kroner til projektet. De fire millioner kroner var til nybygningen, og den sidste million var til sammenbygning og uforudsete udgifter.

Måske mindre børnehave

I løbet af 2018 er der blevet afholdt licitation, og det billigste bud lød på 6.576.000 kroner. Dertil kommer udgifter til rådgivning, inventar, møbler med mere. Regnestykket ville ende på 7.900.000 kroner.

Jan D. Andersen kan ikke afvise, at der må nedjusteres i planerne for børnehaven, efter det ligger klart, hvilke udgifter der er forbundet med en ny børnehave, der var planlagt til at skulle brede sig på 300 kvadratmeter.

- Det kan godt være, at vi må gå ned i størrelse. Men det bliver spændende at se, hvad vi kan få for de fem millioner kroner. Og jeg mener, at der burde kunne bygges en god børnehave for de penge. Og det har det tidligere udvalg jo også ment, siger Jan D. Andersen, der undrer sig over, hvad der er gået galt i forbindelse med licitationen.

- Normalt tegner vi, som vi har penge til. Så at buddene ligger så højt i forhold til det, vi havde budgetteret med, ligner slet ikke noget, vi har set tidligere. Det kan også være, at det er et billede af, at håndværkerne har for meget at lave i øjeblikket, siger udvalgsformanden.

Den omvendte licitation går i gang hurtigst muligt, og siden den 28. september 2017 har de omkring 40 børnehavebørn været flyttet til midlertidige lokaler på skolen lige ved siden af.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland