Gå til hovedindhold
Debat

Byggeriet glæder sig til efterårets møder med borgmestrene Af Niels Hansen, Skive, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

23-08-2019 KL. 11:28
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

At tale sammen og lytte til hinanden er den bedste måde at finde løsninger, som er optimale for alle parter. Og de næste måneder står i dialogens tegn. Første møde er med Skive Kommune i september, og det sidste i Viborg til december.

Det kan være forholdsvis små ændringer, der kan få kommunerne til at springe op ad listen i Dansk Byggeris undersøgelse. Eksempelvis at genindføre den obligatoriske erhvervspraktik for eleverne i 9.og 10. klasse, at lade private virksomheder byde på flere kommunale opgaver eller at sætte behandlingen af virksomhedernes byggesager i system, så den bliver hurtigere og mere effektiv.

Netop sagsbehandlingstiden er et af de områder, hvor der er plads til forbedring i flere midt- og vestjyske kommuner.

Vi opfordrer kommunerne til at gøre som Skive og arrangere lokale mesterskaber på torvet for de dygtigste elever på erhvervsskolerne.

Ikke mindre end fire midt- og vestjyske kommuner er i top 10 i Dansk Byggeris erhvervsvenlighedsundersøgelse i år, og alle kommuner er blandt den bedste halvdel.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland