Lokalt

Bygning fra 1840 skal rives ned: Sådan kommer det nye hus i Nørregade til at se ud

Præcisering: I den første udgave af denne artikel stod der, at Nørregade 21B er opført i 1880. Det var på baggrund af oplysninger fra BBR. Ifølge lokalhistoriske værker er bygningen imidlertid opført i 1840. Senere er der tilføjet en halv etage og det må således være den, der er registreret som bygget i 1880. Oplysningen er nu rettet i artiklen.

Huset på adressen Nørregade 21B i Skive skal rives ned og erstattes af et nyt hus.

Udlejer Mogens Halborg Jensen har købt huset, som er opført i 1840.

Det nye hus skal rumme en eller to butikker i stueetagen og fem lejligheder - to på første og anden sal og én penthouselejlighed på toppen.

Høg Møller Ure & Smykker har butik i huset. Den skal flyttes til naboejendommen, Nørregade 21A, »Postkassen«, som Mogens Halborg Jensen også ejer. »Postkassen« rummede senest frisørsalon.

Mogens Halborg Jensen har fået besked på, at to altaner på første sal ud mod gågaden i kommende hus skal trækkes tilbage, så de kun kommer til at stikke

40 centimeter ud fra facaden mod de ønskede 70 centimeter. Det skyldes blandt andet regler i vejloven, der skal forebygge at altaner og andre genstande kommer til at rage for langt ud mod veje.

Der skal være en vis afstand til den kørebane, gågaden også er, for at forebygge, at høje køretøjer rammer for eksempel en altan, der stikker langt frem. Desuden skal regler sikre fremkommeligheden på veje, her altså i gågaden i Skive.

- Vi skal helst ikke have lavet noget, der gør, at lastbilchauffører kommer til at køre ind i altaner. Vi kan acceptere, at altanerne på første sal stikker 40 centimeter ud, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og Miljø.

Udvalget har afvist at give Mogens Halborg Jensen dispensation.

- Det er træls. Der er andet i gågade, som stikker længere ud, og jeg ser aldrig lastbiler i gågaden, siger Mogens Halborg Jensen.

Han mener, at udvalget og Skive Kommune forskelsbehandler folk.

- Andre kan få dispensation eller tilgivelse, hvis de har lavet noget, de ikke måtte. Jeg kan se, at en virksomhed, der vil lave ungdomsboliger på banegården i Skive, fik en ny chance, efter de havde fået afslag og henvendte sig til borgmesteren. De skal lave en støjundersøgelse, og så kan de måske alligevel få lov til at lave det, de vil, i banegården. Da vi ville bygge boliger på havnen i Skive, kunne vi ikke få lov, fordi nogle var bange for, at det ville gå ud over virksomheder på havnen. Man mente, at de kunne blive pålagt at formindske støj, hvis vi byggede boliger. Vi tilbød at få lavet en støjundersøgelse. Det var man ikke interesseret i. Jeg synes ikke, Skive Kommune behandler folk lige, siger Mogens Halborg.

Han vil gå i gang med nybyggeriet i Nørregade til efteråret.

<p>Den hvide bygning, der skal rives ned, ligger ved siden af det gamle postkontor. Foto: Pauli Vendelbo Visualiseringen til højre viser, hvordan det nye hus i Nørregade i Skive kommer til at se ud. Høg Møller Ure & Smykker, der har butik i det nuværende hus på adressen, skal flytte til naboejendommen »Postkassen«. Tegning: Arkitekt Andreas Ravn</p>
Sådan kommer det nye hus i Nørregade i Skive til at se ud. Høg Møller Ure & Smykker, der har butik i det nuværende hus på adressen, skal flytte til naboejendommen »Postkassen«.Tegning: Arkitekt Andreas Ravn