Gå til hovedindhold
Lokalt

Byråd godkender salg af hus fra 1850: Hotel køber palæbygning

30-05-2018 KL. 11:22
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Et enigt byråd besluttede i går aftes at sælge palæbygningen til Hotel Skivehus, der viste sig at være den eneste, der bød på den 248 kvadratmeter store sokkelgrund.

- Vi er naturligvis glade for, at vi nu kan udvide hotellet med købet af palæbygningen, siger Knud Bjerre, Skive, der er direktør for Hotel Skivehus.

Han var som byrådsmedlem for Skive-Listen inhabil, da byrådet havde salget på sin lukkede dagsorden tirsdag aften.

Buddet fra Hotel Skivehus lød på 755.000 kroner.

- Købssummen er måske ikke verdens største. Men man skal huske på, at der skal bruges rigtig mange millioner på at renovere den faldefærdige bygning, siger Knud Bjerre.

Den offentlige vurdering af palæbygningen, der stammer fra 1850, er 6,95 millioner kroner, men bygningen er meget forfalden.

Skive Kommune købte i 2014 den og nabohuset, bindingsværkshuset, for 3,4 millioner kroner, og siden har kommunen betalt 219.000 kroner om året til drift.

- Siden vi overtog Hotel Skivehus for tre et halvt år siden, er udlejningen af værelser steget med mere end 50 procent, og derfor glæder vi os over, at vi nu får mulighed for at udvide ikke bare med flere værelser, men også med kursus-, møde og selskabslokaler, siger Knud Bjerre.

De nye ejere glæder sig til at komme i gang med renoveringen af den bygning, der har stået tom i mange år.

- Vi er glade for, at der nu er en afklaring omkring anvendelsen af palæbygningen, og vi er glade for, at en renovering derfor nu kan indledes. Nu håber vi så på, at byrådet også træffer en beslutning om, hvad der skal ske med nabohuset, siger Knud Bjerre.

Ejerne af Hotel Skivehus - foruden Bjerre er det Mogens Halborg Jensen, Dommerby, og Leif Jensen, Skive - håber, at hele området kan blive sat i stand på samme tid.

Skive Kommune ejer nu alene det medtagne bindingsværkshus fra 1719, men med elementer, der er dateret til den tidlige middelalder, hvor det var Gl. Skivehus, der kontrollerede den tids vigtigste trafikåre til købstaden.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland