Gå til hovedindhold
Lokalt

Byrådet drøfter nyt autismecenter

13-02-2018 KL. 20:40
Empty

Byrådet skal diskutere om der skal bygges til det nuværende autismecenter på Bilstrupvej, eller om der skal bygges noget helt nyt. Foto: GoogleMaps

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvor skal et nyt autismecenter i Skive ligge?

Og skal det bygges helt fra bunden på en bar mark?

Eller skal det bygges som en knopskydning på det allerede eksisterende døgntilbud på Bilstrupvej?

- Alle de ting er utroligt vigtigt, at alle får et forhold til i byrådet, mener Niels Ole D. Nielsen (S), der er formand for Skive Kommunes nye sundheds- og socialudvalg.

Der er med andre ord flere mulige scenarier i spil. Og derfor bør hele byrådet - og ikke kun sundheds- og socialudvalget - være involveret helt fra start i, hvilket scenarie der skal arbejdes videre med.

- Jeg har bedt om, at det kan komme på et temamøde forud for et byrådsmøde snarest muligt, siger Niels Ole D. Nielsen, efter at hans udvalg forleden fik en orientering af forvaltningen om de mulige scenarier.

Og et temamøde snarest muligt betyder virkelig snarest muligt i Niels Ole D. Nielsens verden.

- Det skal gå hurtigt, siger han.

- Vi har jo et budgetforlig, hvor vi aftalte, at vi skal i gang med noget i 2019, siger Niels Ole D Nielsen om et nyt autismecenter.

Som tidligere omtalt i Skive Folkeblad har flere politikere rettet blikket mod den kommunale grund på Jægervej (ved det gamle Metallic) som en god placering til et nybyggeri. Blandt andet fordi det så vil ligge tæt på Idavang.

- Der foreslog vi forvaltningen, at den kigger nærmere på den beliggenhed. For så er vi tæt på de dagtilbud, der ligger i området for borgere med autisme, sagde Preben Andersen (DF) tilbage i april 2017, da sagen lå i det daværende social- og ældreudvalg, som han var formand for.

Niels Ole D. Nielsen er enig med sin byrådskollega fra DF:

- Det er derovre, vi skal have fokus.

- At bygge det op fra bunden ser jeg som det allerbedste, tilføjer han.

Baggrunden for et nyt autismecenter er, at autismeområdet i kommunen over de næste 10 år får behov for netto 14-16 ekstra døgnpladser. Det viser en demografisk analyse.

Da sundheds- og socialudvalget forleden fik en status på den videre proces, erklærede udvalgsmedlem Per Jeppesen (Skive-Listen) sig inhabil i behandlingen af sagen, idet han er pårørende.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland