Gå til hovedindhold
Lokalt

Byrådsflertal vil have lavere skat: »Det er en gave, vi ikke må lade gå fra os«

26-05-2020 KL. 14:33
Empty

Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvis byrådet i Skive Kommune skulle tage stilling til en skattenedsættelse i dag, ville skatten med sikkerhed blive sat ned med 0,3 procent de næste fem år.

Det står klart, da et flertal i byrådet melder sig klar til at sænke skatten, som borgmester Peder Christian Kirkegaard mandag løftede sløret for.

- Det her er en gave, som vi ikke må lade gå fra os. Det er en enestående chance for Skive Kommune, og derfor er Dansk Folkeparti helt sikkert med på at sænke skatten. Vi skal nok finde de 3,5 millioner kroner i budgettet, siger Preben Andersen (DF), Nr. Søby.

Også Bent Dyrberg fra Det Radikale Venstre er umiddelbart positiv stemt over for en skattelettelse.

- Det er gode penge at give borgerne lige nu, og hvis pengene tilmed bliver lagt lokalt, vil det skabe større indtægter og dermed også en merindtægt til kommunen i skatter, da der kommer mere gang i hjulene, siger Bent Dyrberg.

Per Jeppesen fra Skive Listen er også positiv, hvis alt med er på plads i forhold til serviceniveauet, så der ikke sker forringelser på blandt andet handicapområdet, men Peder Christensen fra Socialdemokratiet er mere forbeholden.

- Det er helt afgørende for os, om vi efter de fem år er låst, så vi ikke kan hæve skatten igen. Er vi det, bliver vi nødt til at skære ned på servicen igen, og så synes jeg ikke, det er værd at overveje. Men er vi frit stillet til at kunne hæve skatten igen, er vi også klar på at kigge på det, siger han.

Anders Bøge fra SF synes, det lyder for godt til at være sandt, men han er åben for at høre mere.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland