Læs hvad andre siger: Stjerner og eksperter roser Vingegaards præstation

Jonas Vingegaards indtog på den helt store internationale cykelscene har imponeret alt og alle.

20. juli 2021, 12.02

Flere verdensstjerner roser Jonas Vingegaard. Foto: Stephane Mahe/Reuters

Vejen mod den historiske podieplacering for Jonas Vingegaard i Tour de France har affødt en stribe reaktioner fra både ind- og udland. Både verdensstjerner og sportskommentatorer er dybt imponerede.

Her kan du læse, hvad både Preben Elkjær, Chris Froome og mange andre har sagt om det fantastiske resultat.

- Jeg er glad for, at jeg har fået lov til at køre med ham og påvirke ham på en eller anden måde. Han giver en bekræftelse på, at ColoQuick er et godt cykelhold, og at vores ryttere forhåbentlig kommer til at køre rigtig stærkt.

Christian Moberg - tidligere holdkammerat på Team coloQuick og nuværende sportsdirektør på det lokale hold

Læs også
Vingegaard tager stort spring på verdensranglisten

- Jeg kan ikke tilføje mange superlativer, der ikke allerede er sagt om Jonas Vingegaard. Men som mangeårig Tour-kommentator er jeg bare dybt imponeret. Det er så vildt. Og med så mange løfter for fremtiden.

Henrik Liniger - ekspertkommentator på DR (twitter)

- Når han først har vist, at han kan køre lige op med Tadej Pogacar, så vil jeg jo gøre det igen, hvis jeg var ham. Og jeg tror også, at det er gået op for hans hold, at det også er nødt til at satse på Vingegaard. Jeg er ikke sikker på, at Roglic kunne have gjort det bedre end Vingegaard i den her Tour.

Bjarne Riis til TV 2

Læs også
Exceptionelle præstationer: Vingegaard hyldes i Skive på lørdag

- Vingegaard er for vild.

Preben Elkjær på Twitter

- Hvis vi bare taler Tour de France, så synes jeg, det er det største nogensinde i dansk cykling. Stor respekt for Bjarne Riis, og hvad han har gjort. Endnu mere respekt for det, han har gjort for cykling, bagefter han var stoppet med at cykle - hans cykelhold og så videre. Men vi må erkende, at 90’erne, det var ikke noget kønt syn.

Brian Holm, sportsdirektør for Deceuninck-QuickStep i DR2 Deadline

Læs også
Vingegaard efter podiehyldest: En ubeskrivelig oplevelse

- Det er en fantastisk præstation. Specielt fordi det er Jonas’ første Tour de France. Det er utroligt, at han har gjort det så godt, også når han kom til løbet med andre mål; at hjælpe Roglic. Han er steppet op og har præsteret så godt.

Chris Froome, tidligere Tour de France-vinder, til TV2

- Faktisk er noget af det mest sigende, at TV2’s ekspertkommentator og tidligere toprytter Rolf Sørensen for første gang i sine mange år som kommentator taler mere om en anden cykelrytters præstation end om egne meritter. Det fortæller måske bedst af alt, hvad det er for en episk fortælling, som Jonas Vingegaard har trakteret os med i de seneste uger.

Simon Ydesen, sportsjournalist på Nordjyske

Læs også
Se de rørende billeder: Vingegaard tog lille Frida med på podiet

- Jonas har været så stærk. Han holdt motivationen høj på holdet, og han gav os noget at kæmpe for. Det er fantastisk at se, hvordan han har klaret det. Vi var kun fire tilbage på holdet i den sidste uge, men vi lykkedes med at hjælpe Jonas på podiet, og jeg er meget stolt af ham .

Wout van Aert, holdkammerat og tredobbelt etapevinder, til TV 2

- Det handler om at gribe chancen, når den er der, og det må man sige, Jonas har formået. Det betyder meget for os på coloQuick, men det, der betyder allermest for mig, er, at det sker for et fantastisk menneske.

Brian Pedersen, holdejer hos Team coloQuick, til Skive Folkeblad

Læs også
Wout van Aert hylder Vingegaard: Jeg er stolt af ham

- Han er godt nok utrolig. Jeg havde slet ikke forventet at se det her fra ham. Jeg kendte navnet, og jeg kendte til hans talent, men jeg havde ikke regnet med det niveau.

Andy Schleck, Tour de France-vinder i 2010, til TV 2 (Schleck blev tildelt sejren efter Alberto Contadors dopingdom)

- Det er en stor force for en bjergrytter som Jonas, at han har ageret i det flade Thy. Han har skullet kæmpe fra Dag 1 for at lave resultater - og han var ikke særlig god, da han var yngre, men han har udviklet sig hele tiden. Han ved, hvordan han skal sidde i feltet, han ved hvordan man kører i sidevind, og han har næse for de små huller. Han er vant til den hårde vestenvind og kan køre i alle slags terræn. Og så har han størrelsen med sig. Så han har råstyrke, selv om han er lille.

Christian Andersen, Vingegaards tidligere sportsdirektør på coloQuick

Læs også
Kommentar: Tak for at holde festen i live, Jonas!
+Abonnement

- Jeg er dybt imponeret og meget stolt selvfølgelig. Men jeg er født optimist, så det kommer ikke bag på mig. Jonas har simpelthen været så stærkt kørende det seneste halve år og har leveret gode watt. Så jeg er glad for, at han har fået chancen for at vise det. Det var selvfølgelig på bekostning af Primoz Roglic, men når det var sådan, er jeg mega glad for, at han har grebet chancen på den måde

Trine Marie Hansen, Jonas Vingegaards kæreste, til Skive Folkeblad

- Jeg kendte ham allerede før. Han vandt i Coppi e Bartali, hvor jeg så ham præstere. Jeg tænkte, at den dreng er speciel. Som så mange andre danskere er han bare nem at have med at gøre. Han er så fed en fyr. Jeg kan virkelig, virkelig godt lide ham. Han er altid høflig, og han smiler altid. Nu kommer han på podiet i Tour de France. Det er en ære at have kørt med ham.

Mark Cavendish, 35 etapesejre gennem tiden i Tour de France, til TV 2

Læs også
Historiske Vingegaard indtager podiet i Paris

- Han er en topklasserytter, der vil blive endnu bedre i fremtiden. Han kan vinde Tour de France inden længe. Jeg kan virkelig godt lide at køre mod ham.

Tadej Pogacar, Tour de France-vinder 2021

- Det handler ikke så meget om det, han har gjort. Det er mere om det, som det kan bringe fremover. Han har jo ingen svagheder. Ingen overhovedet. Det er ret vildt.

Rolf Sørensen , tidligere cykelrytter og ekspertkommentator på TV 2

Læs også
Vingegaards kæreste venter i Paris: Det er meget overvældende det hele
+Abonnement

- Det var lettelse over, at han gjorde det. Vi har været i den verden i så mange år og ville det så gerne, fordi han gerne ville det. Vi har støttet ham i det, og at det så er lykkedes så tidligt, er imponerende.

Jonas Vingegaards mor, Karina Vingegaard Rasmussen, til TV 2

Læs også
Quiz: Hvor godt kender du Jonas Vingegaard?

Indlæser debat...