Leder: Irma lukker - livet går videre!

Udgivet:03. februar 2023, 12.06

Læsetid:3 minutter

Chefredaktør Ole Dall.

1 måned siden

Lad os starte med den lokale vinkel: Godt at direktør for Thise Mejeri, Poul Pedersen, ser fortrøstningsfuldt på chancerne for at Coop-koncernen fortsat vil have et tæt samarbejde med Thise Mejeri - også efter den bebudede lukning af Irma-butikkerne. Kvaliteten fra Thise skal nok sikre, at der fortsat er kunder til produkterne.

Kunder nok var der til gengæld ikke for Irma-butikkerne, der åbnede første butik tilbage i 1886. Det er en påmindelse om, at butiksliv kræver kunder og omsætning, og dét uanset om det er en stor kæde med store butikker eller en købmand i landområder. Sympati er ikke nok, og er der ikke handel nok på grund af nye vaner, kamp om pris og kvalitet eller andet, så får et butiksliv en ende.

Så kan der komme nye løsninger. Og selvom der er københavnere og sjællændere, der nu nærmest er i sorg over Irmas lukning, så må det fastholdes, at livet går videre! Det kan man ellers komme helt i tvivl om, hvis man kommer til at læse, hvad nogen kan få sig selv til at sige eller skrive i kommentarer til, at det snart er slut med Irma.

- Irma lukker. Jeg går op og lægger mig, skrev sangeren Pernille Rosendahl - en reaktion som hos »Maude« i Matador, når der var lidt tummel. Og politikeren Uffe Elbæk skrev: »En epoke er slut. Noget er ikke som det burde være i verden«.

Her kunne man jo pege på, at Danmark, Europa og verden lige nu har større problemer end at 65 Irma-butikker på Sjælland lukker, men tænk det eller sig det sagte, for der står angiveligt store følelser på spil i Irma-sagen.

Besindige jyder der på sociale medier har antydet, at der findes andre udmærkede butikker med dagligvarer, herunder med økologiske varer, og at man også - hvis man har lidt jord - selv kan dyrke lidt sunde grøntsager, bliver ikke just mødt med forståelse. Tværtimod. Sorgen over tabet af Irma-butikker tager tid, må vi forstå...

Når Irma ikke har klaret sig, er det formentlig fordi, at mange af de trofaste Irma-kunder alligevel hen ad vejen har valgt at supplere særlige Irma-produkter med masser af indkøb i andre supermarkeder. Men fint skulle det angiveligt undertiden være i bestemte kredse at vise, at man havde Irma-produkter.

Livsstileksperten Anne Glad fortælller i en podcast i serien »Du kender typen«, om folk som skifter til Irmas »berømte« toiletpapir, når der er gæster...

Det er godt nok voldsomt! Det kan så konstateres, at Irma-forsøg på at erobre Fyn og Jylland aldrig blev en succes, og det blev opgivet igen. Hvis man drister sig til, at læse yderligere kommentarer på nettet fra Irma-fanatikere, så vær forberedt på, at de vil give indtryk af, at det kun er i Irma, der er rent og pænt og spændende varer.

Det er ikke dagligvarer-butikker og supermarkeder, der mangler i Danmark. Og mange handler flere steder - alt efter behov og smag. Nu bliver kæderne Irma, Superbrugsen og Kvickly så slået sammen til navnet Coop. Og i øvrigt kører dele af Irma-brandet videre i en række Coop-butikker. Livet går videre!

O.D.

Indlæser debat