Fremgang i befolkningstallet

15. september 2021, 10.18

Evan Holst

UDVIKLING Skive Kommune havde i 2020 en nedgang i befolkningstallet på 426 personer. At vore nabokommuner inkl. Viborg også havde nedgang bør ikke være en trøst. Katastrofen lurer, hvis vi ikke gør noget.

Derfor må den vigtigste opgave for det nye byråd være, at vi om 4 år er den mest attraktive bosætningskommune i det midt- og vestjyske. Mindre kan ikke gøre det!

Vi skal blive bedre til at ruste vore unge mennesker, når de tager uddannelse udenbys. Vi skal give dem den bagage med, at der også er attraktive jobs her i kommunen, og at de ikke skal blive hængende, der hvor de uddanner sig.

Lad os udnytte den mulighed, som Covid har skabt med hjemmearbejdspladser. Hvad er argumentet for at blive boende i storbyerne med dertilhørende støj, larm og høje huspriser? Her har vi det hele til den halve pris. Og vi er ovenikøbet en kommune, der har bæredygtig højt på dagsordenen.

Forudsætningen for at vi kan nå det mål er, at vor kommune præsterer i topklasse, nær det gælder basale opgaver på børne- og ældreområdet. Ellers lykkes det ikke.

Indlæser debat...