Dagens gode nyhed: Kæmpe fald i smitte-niveauet

24. juni 2021, 14.56

Arkivfoto.

CORONA Endelig tager smitten også et stort dyk i Skive Kommune. Incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere den sidste uge) har hele ugen ligget stabilt midt i 20’erne. Nu er den faldet til under den nationale bekymringsgrænse. Onsdag var incidensen 24, og torsdag er den altså faldet til 13,1. Der har kun været et enkelt smittetilfælde fra onsdag til torsdag. Og hele den sidste uge er kun seks personer med bopæl i Skive Kommune testet positive for coronavirus.

I Viborg er smitten stabil, og incidensen onsdag og torsdag er den samme - men den kan næsten heller ikke komme længere ned. Incidenstallet har begge dage været 2,1. I faktiske tal er også kun to personer fra Viborg Kommune blevet smittede i løbet af de sidste syv dage.

Smitten falder også i Holstebro, men ikke helt så meget. Incidensen lå onsdag på 27,3, og torsdag er den faldet til 22,2. Så den ligger stadig lige over den nationale bekymringsgrænse. I løbet af de sidste syv dage er 13 personer, der er bosat i Holstebro Kommune, blevet registreret som smittede.

På Mors tager smittetrykket også et stort dyk. Torsdag ligger incidensen på 29,7, som er et fald fra onsdag, hvor det tal var 39,6. Kun seks personer med bopæl i Morsø Kommune er testet positive i løbet af den seneste uge.

På landsplan er der fra onsdag til torsdag registreret 173 nye smittetilfælde.

58,7 procent af indbyggerene i Skive Kommune har minimum fået deres første vaccinestik. Lidt mere end hver tredje er allerede færdigvaccineret. Det er flere end landsgennemsnittet.

Indlæser debat...