OVERBLIK: Kolleger takker Hugo Helmig for venskab og musikken

Borgmesteren i Aarhus, hvor Helmig-familien er fra, skriver, at familien har "en hel bys kærlighed".

Udgivet:02. december 2022, 13.14

Læsetid:2 minutter

I en alder af 24 år er musiker Hugo Helmig død. Både kolleger fra musikbranchen, men også politikere, skuespillere og journalister sender hilsner til familien og Hugo Helmigs forældre, Thomas Helmig og Renee Toft Simonsen. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 år siden

KØBENHAVN Knap havde musikeren Thomas Helmig fredag formiddag skrevet på Instagram, at hans søn, 24-årige Hugo Helmig, er død, før reaktionerne begyndte at strømme ind.

Læs her et udvalg af de hilsner og kondolencer, som kendte musikere, skuespillere og mediepersonligheder har sendt familien:

* Mette Frederiksen, fungerende statsminister (S), i en kommentar til Thomas Helmigs opslag på Instagram:

- Kære Renee og Thomas. Det er så ubærligt. Mit hjerte græder, og jeg sender samtidig de varmeste og kærligste tanker til familien.

* Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister (S):

- Ingen ord kan forstå eller beskrive dette. De varmeste tanker og dybeste medfølelse til jer, skriver hun på Instagram.

* Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus (S):

- Den dybeste kondolence og de varmeste tanker til hans forældre og familie. I har en hel bys kærlighed til at støtte jer på, omend det er alt for lidt til så meget sorg.

* Kronprinsesse Mary til B.T. ved et arrangement med TrygFonden og Mary Fonden:

- Det har jeg ikke hørt før nu. Det er jeg meget trist over at høre. Det er enormt trist, siger hun.

* Sanger og musiker Malte Ebert, også kendt som Gulddreng, i en kommentar til familiens opslag på Hugo Helmigs Instagram-profil:

- Tak for venskab, sangene og din ærlighed. Du gjorde et stort indtryk på mig og verden omkring dig. Hvil i fred.

* Skuespiller Ulrich Thomsen på Instagram:

- Kære Thomas og Renee. Det gør mig så ondt at høre. Det skærer dybt dybt ind i sjælen. Håber I finder et tåleligt ståsted efter dette ubærlige tab. De varmeste tanker til jeg begge, familien og alle der stod Hugo nær.

* Bands som Saveus og Minds of 99 samt musikere som Simon Kvamm, Burgan G og Lis Sørensen har tilføjet hjerter til Thomas Helmigs opslag og sendt kondolencer. Der er også sendt hilsner fra blandt andre Rasmus Seebach, Jesper Binzer, Hjalmer og Jada.

* Også journalister og mediefolk som Cecilie Beck, Rasmus Tantholdt, Puk Elgaard, Hans Pilgaard og Anders Breinholt sender kondolencer.

- Hugo nåede i sit alt for korte liv at røre ufatteligt mange menneskers hjerter. Både med sit gigantiske musiktalent men også ved at have kærligheden og modet til at åbne debatten om vi menneskers skrøbelige sind og livets svære kampe, skriver TV 2-vært Cecilie Beck til Thomas Helmigs opslag på Instagram.

Kilde: Instagram.

/ritzau/

Hugo Helmigs gravsted på Nordre Kirkegaard Sangeren og musikeren Hugo Helmig døde 23. oktober 24 år gammel. Torsdag blev han begravet på Nordre Kirkegaard i hjembyen Aarhus. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Indlæser debat