Hæder til Skive: Kommune er blandt de bedste til skoleidræt

Skive Kommune er før blevet hædret for at være god til at få borgere til at dyrke idræt

Udgivet:19. april 2023, 11.24

Læsetid:2 minutter

Dansk Skoleidræt har hædret 14 kommuner for deres arbejde med skoleidræt. Foto: Dansk Skoleidræt/Johnny Anthon Wichmann

Jens Kristensen
Journalist

5 måneder siden

IDRÆT Skive Kommune og 13 andre kommuner bliver i Dansk Skoleidræts nyeste kortlægning af kommuners skoleidræt anerkendt for deres arbejde med idræt og bevægelse i skoler.

Kortlægningen viser, at der i de 14 kommuner bliver gjort en ekstraordinær indsats for at fremme idræt og bevægelse i skolen, og kommunerne kan således kalde sig »Skoleidrætskommune 2023«.

- Det er en dejlig anerkendelse af, at idrætten virkelig prioriteres i Skive. I skolen er idrætten en vigtig del af det gode børneliv og kan understøtte læring, bidrage med ny energi til eleverne og give store oplevelser, og det er derfor, det fylder så meget i hverdagen, Der skal selvfølgelig lyde en stor tak til alle de medarbejdere rundt om på skolerne, der hver dag sørger for, at vores børn får gode oplevelser med bevægelse, siger direktør i Skive Kommunes kultur- og familieforvaltning, Jan Lund-Andersen i en pressemeddelelse.

32 kommuner har deltaget i kortlægningen, der i 2023 afvikles for anden gang. Sidste år blev otte kommuner kåret som skoleidrætskommuner.

- Vi ønsker de 14 skoleidrætskommuner tillykke med titlen. Fremgangen fra sidste år er et tegn på, at flere kommuner tager nye initiativer til at skabe en varieret skoledag, hvor idræt og bevægelse er et centralt element for elevernes læring og trivsel. Og det er i virkeligheden hele målet med kortlægningen, siger Finn Kristensen, formand for Dansk Skoleidræt.

Kortlægningen sætter spot på en række parametre, der indikerer, hvordan en kommune klarer sig inden for idræt og bevægelse i skolen. Har den for eksempel en bevægelsesstrategi, har kommunens skoler motoriske indsatser for eleverne, har skolerne nedsat fagteams, som kan formulere en rød tråd for arbejdet med idrætsfaget, har skolerne uddannede bevægelsesvejledere i lærerkorpset og meget andet.

- I Skive Kommune har vi en masse forskellige tiltag, der på den ene eller anden måde skal sikre, at eleverne dagligt får lavet bevægelse med mening, når det giver mening i undervisningen, og så de også får en masse gode oplevelser med det at bevæge sig, fortæller Mette Nielsen, fagchef for skoler i Skive Kommune.

Skoleidrætten - og idræt i det hele taget - prioriteres højt i Skive Kommune.

Foruden en vedtaget handleplan for bevægelse og idrætstræf på tværs af kommunernes skoler og netværk for skolernes idrætslærere har Skive Kommune en idrætsklasse fra 7. til 9. klassetrin, skolesport, er Bevæg Dig For Livet-kommune, er to gange kåret til Årets Idrætskommune og råder over idrætskoordinatorer, der blandt andet har til formål at skabe partnerskaber mellem lokale idrætsforeninger og lærere på de enkelte skoler.

Læs også
Se billederne: Skolebørn løb ferien i møde Se billederne: Skolebørn løb ferien i møde
Læs også
Se billederne: Skolebørn løb ferien i møde
Læs også
Se billederne: Glæden var stærk under Skole OL i Skive Se billederne: Glæden var stærk under Skole OL i Skive
Læs også
Se billederne: Glæden var stærk under Skole OL i Skive