Flere smittede børnehavebørn: Nu skal institutionerne gøres ekstra rene i weekenden

To daginstitutioner i Skive by får sat ekstra rengøring på i weekenden efter flere tilfælde med corona

28. maj 2021, 13.15

Arkivfoto

CORONA - Idet vi i den seneste tid har haft flere tilfælde med covid-19 på Paletten og Rosenbakken, har vi i samråd med tværgående hygiejnesygeplejerske Winni Iuel Weber Christensen i Skive Kommune besluttet at sætte ekstra rengøring på i weekenden i de to institutioner, oplyser Grethe Bach Jørgensen, der er souschef i Skive Kommunes afdeling for skoler og dagtilbud.

Derudover er der lavet en aftale med institutionens vanlige sundhedsplejerske om at gå en tur i huset for at vurdere, om der skal gøres noget ekstra i forhold til hygiejne. Lederen har desuden opfordret medarbejdere og børn om at lavet en screening for covid-19 - det vil sige tage hen og få foretaget en coronatest.

- Styrelsen for Patientsikkerhed melder tilbage, at de på baggrund af vores indsatser vurderer, at der er godt styr på håndteringen i de konkrete sager og at der ikke skal gøres yderligere, end vi allerede gør, understreger Grethe Bach Jørgensen.

De nyeste bekræftede coronatilfælde på børneområdet betyder, at yderligere en lang række lokale familier nu er berørt af, at deres barn skal i isolation.

Fredag middag meldte kommunen ud, at et børnehavebarn fra Rosenbakken er smittet med covid-19, og at opsporingen af nære kontakter betyder, at 28 børn fra yngstegruppen og tre medarbejdere er sendt i isolation og til to test henholdsvis den 29. og 31. maj.

Derudover er også et søskendepar i Apoteker Norgaards Børnehave i Skive er smittet med covid-19.

Her er der også foretage opsporing af nære kontakter, og opsporingen har ført til, at 29 børn fra yngstegruppen, 14 børn fra mellemgruppen, fem børn fra ældstegruppen og seks voksne er sendt i isolation og til to test henholdsvis den 29. og 31. maj, oplyser Grethe Bach Jørgensen.

Indlæser debat...