DET ER DIT VALG - KV21

Konservativ ældrepolitik

13. oktober 2021, 10.36

Carl Eiler Carlsen

ÆLDREOMRÅDET Per Jeppesen efterlyser De Konservatives ældrepolitik. Nu har Per åbenbart ikke fulgt med, når vores formand Søren Pape Poulsen har været i medierne, for han har gentagne gange fortalt om ældreplejen, her nævner han bl. a. at pengene ikke skal bruges på rådhuset, men de skal bruges på de ældre. SPP henviser bl. a. til hans tid som borgmester i Viborg, som i dag er kommet længere end Skive.

Lokalt har vi to gange lagt Skives konservative ældrepolitik ud, med samme tema, som SPP oplyser. Det har der været adskillige læsere, der har reageret positiv på.

Det skulle jo være let for den intelligente læser at forstå, at når der flyttes penge fra de bonede gulve til selve ældreplejen, vil det medføre bedre ældrepleje og arbejdsforhold. Det er absolut nødvendig, da man er kommet dertil, at man ikke længere kan få den nødvendige arbejdskraft. Vi har også nævnt, at de enkelte plejehjem skal have en større grad af selvstyre, så beboere, pårørende og ansatte får indflydelse på deres hverdag. Kommunen går imod dette, ved hele tiden at tale om harmonisering.

Vores politik er efter min mening simpelthen nødvendig. Når jeg fra en stol i ældrerådet følger det arbejde, som udvalget for ældre, hvor du blandt andet sidder, har lavet de sidste fire år, så er det ganske tydelig, at der skal ske store forandringer, de sidste års centraliseringer har i den grad forringet livet for de ældre og de ansatte.

Jeg tror ikke, jeg får plads til at sætte vores ældrepleje i avisen en gang mere, derfor har jeg sendt den direkte til udvalget for ældre og ældrerådet.

Jeg skal også gerne forklare det, hvis Preben Andersen vil give mig taletid på vores fælles møder mellem udvalg og råd.

Indlæser debat...