Regeringens farvel til kristne værdier

Udgivet:25. januar 2023, 10.17

Læsetid:2 minutter

Svend Aage Nielsen mener, at regeringen svigter de danske værdier. ArkivFoto: Colourbox

Af Svend Aage Nielsen Lars Murersvej 8, 6990 Ulfborg

2 måneder siden

POLITIK Før valget i 2019 kæmpede Venstre en indædt kamp for at fremstå som partiet for »kristne værdier«. De undgik et valg til Kristendemokraterne. Siden har der været hårdt brug for enhver, der ville stå op for den kristne etik i folketinget. I den forrige regerings valgperiode viste statsministeren sig så magtfuldkommen, at afgørende stemmer i midten kunne have hindret hendes genvalg i 2022.

Dokumentation for sin magtfuldkommenhed, påviste Mette Frederiksens egne ord til Kristeligt dagblad den 30. april 2022: Demokrati, folkestyre og vores grundlov står over religion … Mattias Tesfaye har formuleret det utroligt klogt og præcist, nemlig at »Gud har vigepligt«.

Denne nedladende omtale af Gud har ikke forhindret Mette Frederiksen i at søge stemmer blandt kirkeligt kendte. Så forståeligt var det, at Venstres formand i sin valgkamp igen og igen udtalte: »Jeg stoler ikke på hende«. Til trods for, at der var klare grunde til dette udsagn, har vi nu oplevet, at vi heller ikke kan stole på Jakob Ellemann-Jensen. Han har fuldstændigt sat sin troværdighed over styr. Nu har han gjort sin stemme til at samstemme med Mette Frederiksen. Stik imod den kristne etiks bud: »Gengæld ikke ondt med ondt, men overvind det onde med det gode«, tumler regeringen videre i den onde cirkel ved at ville gengælde ondt med ondt, krig med krig.

- Jakob Ellemann-Jensen var til stede ved Lise Nørgaards begravelse. Hendes oldebarns bøn - efter Lise Nørgaards ønske: »Herre, gør mit til redskab for din fred …« tog Ellemann ikke til sig. I strid med NATO-pagtens Artikel 1 og med FN-pagten farer DK og andre NATO-lande frem - trods fare for verdenskrig - som nikkedukker til USA, der har brudt disse pagter siden 1964 og i Afghanistan, Irak, Serbien med kriges store ofre. Stop dog krigen snarest med vilje til fred og forhandling - som i 1920. Hver dag med krig indebærer faren for en eskalering til en storkrig med alle som tabere.

Indlæser debat