Gå til hovedindhold
Lokalt

Campingfatter tør ikke satse på næste år: Gravhøj lægger countryfestival i graven

09-07-2019 KL. 13:49
Empty

Campingfatter Johnny Andersen står her ved stridens kerne: gravhøjen. I baggrunden ses de nye hytter, som er opført til countryfestivalens gæster. Johnny Andersen savner et klart svar fra Skive Kommune på, hvor mange af hytterne han egentlig skal fjerne igen. Og i weekenden annoncerede han, at festivalen må lukke. Foto: Peter Welander

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Weekendens netop afholdte countryfestival på Glyngøre Camping bliver efter alt at dømme den sidste.

Campingfatter Johnny Andersen følte sig nemlig nødsaget til at gå på scenen og annoncere et trist budskab:

- Jeg har sagt til vores gæster, at det er med stor beklagelse, at festivalen lukker, fortæller Johnny Andersen til Skive Folkeblad.

Årsagen er en længerevarende tvist mellem Skive Kommune og Johnny Andersen om den gravhøj, der ligger på campingpladsen lige op til selve festivalpladsen.

Johnny Andersen oplever, at kommunen efterhånden har lavet så mange benspænd for ham i forhold til hvad han må og ikke må, når det gælder festivalpladsens beliggenhed og de tilhørende nye hytter nær gravhøjen.

Johnny Andersen slår fast, at den årlige countryfestival er hele campingpladsens motor og dermed eksistensgrundlag.

Depositum

Hvis myndighederne ender med at tvinge ham til at fjerne countryfestivalen frygter han konkursen.

Samtidig er det en tradition, at rigtig mange af festivalens gæster, allerede inden de rejser hjem, betaler et depositum på 500 kroner for hytter eller lejrplads til næste års festival.

Men Johnny Andersen kunne ikke se sig selv i øjnene at skulle modtage depositum, når han reelt frygter at gå konkurs, hvis myndighederne spænder ben for festivalen. Derfor var han nødt til at gå på scenen.

- Jeg var nødt til at sige det. Jeg ville ikke have, at 400 mennesker betalte 500 kroner. For dem ville jeg jo aldrig kunne betale tilbage, siger Johnny Andersen.

Han understreger, at sommerens linedance camps bliver afviklet som planlagt.

Også Go’ Musik-festivalen sidst i august afholdes som annonceret.

Strid om beskyttelseszone

Striden mellem Johnny Andersen og Skive Kommune er kompliceret, men handler grundlæggende om en uenighed om, hvor bred beskyttelseslinjen omkring fortidsmindet skal være.

Zonen skal som udgangspunkt være 100 meter bred ifølge loven, men der kan gives dispensation.

Johnny Andersen viser Skive Folkeblad et dokument fra 1982, hvor Naturfredningsnævnet giver daværende Sallingsund Kommune tilladelse til at indsnævre zonen nord, øst og vest for fortidsmindet til mellem 35 og 55 meter. Dette lægger til grund for Sallingsund Kommunes lokalplan fra dengang, som stadig er gældende, lyder Johnny Andersens pointe.

Men i mails fra Skive Kommune insisteres tilsyneladende på, at beskyttelseslinjen omkring gravhøjen fortsat vil være 100 meter.

- Det er dér kæden hopper af for mig, siger Johnny Andersen, der efterlyser klare svar.

Det store spørgsmål lige nu er, om Johnny Andersen skal pålægges at fjerne alle de nyopførte hytter samt hele festivalpladsen ved gravhøjen - eller kun dele af denne bebyggelse.

Johnny Andersen oplever at han får divergerende meldinger, afhængig af hvilke politikere og embedsmænd, han spørger i kommunen.

Der har været countryfestival i Glyngøre i syv år i træk.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland