Nyt i sag om døde havørneunger: Politiet sigter skovningsfirma efter træfældning

Et medlem af Skovdyrkning Midt er sigtet for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven

Udgivet:22. juli 2021, 10.54

Læsetid:2 minutter

SKOVNING Midt- og Vestjyllands Politi har nu sigtet den medlemsvirksomhed hos Skovdyrkerne Midt, som i juni fældede et træ med en rede med havørneunger i. Det lokale skovningsfirma er sigtet for at overtræde naturbeskyttelsesloven, og ifølge politiet har virksomheden erkendt overtrædelsen.

Politikommissær hos lokalpolitiet i Skive, Lars Mikkelsen, fortæller, at der kan blive tale om en bødestraf, men at sagen er uden fortilfælde, så det er ikke muligt at sige, hvilken størrelsesorden sådan en bøde vil ligge i.

Hos Skovdyrkerne Midt beklager man fejlen i en pressemeddelelse på Skovdyrkernes hjemmeside. Det sker, efter at Dansk Ornitologisk Forening i mandags var ude med riven efter virksomheden i flere medier.

Læs også
<span>Ejer af plantage om døde ørneunger:</span> Det er en skrækkelig fejl <span>Ejer af plantage om døde ørneunger:</span> Det er en skrækkelig fejl
Læs også:
Ejer af plantage om døde ørneunger: Det er en skrækkelig fejl

Virksomheden forklarer hændelsen:

»Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at hverken ejer eller skovfoged var bekendt med redens beliggenhed, og at Skovdyrkerne helt uforvarende er kommet til at fælde træet. Hvis vi havde haft kendskab til reden, ville vi naturligvis ikke have igangsat arbejde i bevoksningen og området omkring denne,« lyder det på hjemmesiden.

Ved besigtigelsen inden skovningen var der ingen, der bemærkede nogen havørnerede i træet.

»Skovdyrkerne Midt tager sagen meget alvorligt. Vi skulle have set reden inden skovningen. Det gjorde vi ikke – og det beklager vi,« skriver virksomheden.

Læs også
<span>Ornitologer grædefærdige efter fældning:</span> Havørneunger dræbt, da træer blev fældet <span>Ornitologer grædefærdige efter fældning:</span> Havørneunger dræbt, da træer blev fældet
Læs også:
Ornitologer grædefærdige efter fældning: Havørneunger dræbt, da træer blev fældet

Virksomheden kontaktede selv både politi og miljøstyrelse, men har også reageret på de interne linjer.

»Skovdyrkerne Midt er meget kede af det, der er sket og ønsker at minimere risikoen for, at lignende sager kan ske igen. Derfor strammer vi op i vores interne procedurer i forbindelse med skovninger. Vi vil også meget gerne i tæt dialog med Dansk Ornitologisk Forening. Derfor har Skovdyrkerne Midt inviteret Dansk Ornitologisk Forening til et møde for at drøfte et styrket samarbejde om deling af viden om og beskyttelse af rovfugle og andre beskyttede fuglearter. Den invitation afventer vi fortsat svar på,« skriver Skovdyrkerne Midt.