Semifinale: Skibonitter hejser flaget for Danmark

Hvis man kaster et blik på huse og lejligheder i byen er det nemt at spotte dannebrogsflag i vinduer og på altaner. Folk forbereder sig til den historiske semifinalekamp

Udgivet:07. juli 2021, 18.59

Læsetid:2 minutter

Maria Nacheska og datteren Irma fejrer aftenens kamp med dannebrogsflag og det nordmakedoniske flag, da de også tilhører begge nationaliteter. Foto: Steen Don

David Skaaning
Journalist

2 år siden

SPORT Skal Danmark møde Italien på søndag i kampen om EM-guldet? Det spørgsmål bliver besvaret i aften, når Danmark møder England i semifinalekampen klokken 21.00.

Rundt omkring i Skive by og omegn kan man både se og fornemme opbakningen til landsholdet denne aften. Her har masser af skibonitter udsmykket hjemmets vinduer, altaner og terrasser med Dannebrog.

På en altan ved Egerisvej kan man spotte den danske fane vaje ved siden af Nordmakedoniens flag. Her bor Maria Nacheska med sin 6-årige datter Irma, og de glæder sig begge til den store semifinalekamp:

- Jeg er selv fra Makedonien, men jeg bor og arbejder her i Danmark, så derfor har jeg begge flag fremme og vi hepper selvfølgelig på Danmark, fortæller Maria Nacheska.

Læs også
Storskærms-arrangement: Smittet EM-gæsts nærmeste er testet negative Storskærms-arrangement: Smittet EM-gæsts nærmeste er testet negative
Læs også
Storskærms-arrangement: Smittet EM-gæsts nærmeste er testet negative

Jytte Kaastrup (tv.) og Stine Esther Christensen har også sat flag på terrassen og pyntet op til EM-fest i stuen. Foto: Steen Don

Slutrunden har været særlig spændende for hende, for hun har troligt fulgt med i begge nationers kampe. Nordmakedonien tabte sine tre kampe i gruppespillet mod Holland, Østrig og Ukraine og kom derfor ikke langt i slutspillet.

- Jeg har ikke set alle kampe i slutrunden, men jeg har set alle Danmarks og Makedoniens kampe, siger Maria Nacheska.

Sejrsparate naboer

Hos Maria og Irmas naboer er der også pyntet op til den helt store EM-fest, og her vurderes det, at chancerne for Danmarks sejr er rigtig fine:

- Jeg skal helt sikkert ind og se finalen på storskærm i kulturcentret på søndag, nu når vi slår englænderne i aften, siger Jytte Kaastrup med stor overbevisning.

Hun så også kvartfinalen mod Tjekkiet i KulturCenter Skive, men den spændende semifinale skal i aften ses med datteren Stine Esther Christensen og børnebørnene.

- Det skal nok blive en rigtig fest herhjemme, siger Stine Esther Christensen.

Læs også
Galleri + video: EM-fest i kulturcentret og mange andre steder på Skiveegnen Galleri + video: EM-fest i kulturcentret og mange andre steder på Skiveegnen
Læs også
Galleri + video: EM-fest i kulturcentret og mange andre steder på Skiveegnen

Maria og Irma har både fulgt med i Danmarks og Nordmakedoniens kampe i denne slutrunde. Foto: Steen Don