Gårdbrand: Brandmænd forhindrede at ild spredte sig til svinestald

Udgivet:07. april 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

Foto: Øxenholt Foto

Peter Andersen
| pean@skivefolkeblad.dk

112 Takket være en god og hurtig indsats fra brandfolkene fra brandstationen i Durup lykkedes det at forhindre en større gårdbrand på Rybjergvej i Rybjerg natten til torsdag.

Brandfolkene blev kaldt ud til branden kort før klokken halv fem torsdag morgen, og meldingen lød på brand i lade med fare for spredning til en svinestald.

I laden stod en brændende traktor og en gyllevogn.

-Durup-folkene lavede en rigtig god indsats, så det lykkedes at begrænse skaderne., oplyser indsatsleder Jan Nygaard Christensen fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Skive.

Udover de lokale brandfolk fra Durup sendte han en tankvogn fra Skive af sted for at være sikker på at have vand nok, hvis branden skulle udvikle sig.

Det gjorde den ikke, fordi det lykkedes at begrænse skaderne til laden, som indeholdt korn.

- Traktoren er totalt udbrændt, og en gyllevogn er brandskadet. De maskiner, der stod i laden er varmeskadede, og laden er også brandskadet. Alt i alt er det billigt sluppet, lyder det fra indsatslederen, der glæder sig over at indsatsen fra Durup-folkene og en god brandmur forhindrede, at branden spredte sig til en svinestald tæt på laden.

Den eksakte brandårsag er ikke klarlagt, men branden er opstået i traktoren, hvor et eller andet formentlig er kortsluttet.