Lad dog den enkelte familie selv bestemme

Udgivet:31. oktober 2021, 06.23

Læsetid:1 minut

Karl Højhus Jeppesen.

Af Karl Højhus Jeppesen. kandidat til regionsrådet (K) Elme Alle 3C
6933 Kibæk

SELVBESTEMMELSE Valgfrihed betyder meget for mig. De seneste måneder har jeg talt meget om hvor vigtigt det er, at de ældre medborgere selv kan bestemme.

Valgfriheden skal naturligvis også gælde i den modsatte ende af livet, hos børnefamilierne, og her kan vi gøre det bedre.

Vi skal lade pengene følge barnet, så forældre i højere grad kan bestemme, hvordan deres børn skal passes. Det vil betyde, at far og mor kan passe barnet i hjemmet og det bør der naturligvis være plads til. Den enkelte børnefamilie skal selv kunne vælge, om den vil benytte dagpleje, vuggestue, børnehave eller hjemmepasning.

Når børnene bliver lidt ældre, skal der også være valgfrihed. Det skal være muligt at vælge mellem folkeskole og friskole. Det er det heldigvis også i dag, men der er desværre stærke politiske kræfter, der gør alt, hvad de kan, for at stække de frie skoler. Lad dog den enkelte familie selv bestemme. Når vi taler valgfrihed, er det virkelig beskæmmende at se, hvordan arbejdsmarkedets parter og politikere ønsker at diktere, hvordan den enkelte børnefamilie skal fordele barslen. Man lægger op til, at hvis familien ikke lægger sig fladt ned for det politiske diktat, så bliver der skåret en del af den samlede barselsorlov. Det er der ikke meget barnets tarv over. Familier er forskelige, så lad dog den enkelte familie selv bestemme, hvad der passer bedst til dem.