AC Horsens nulstiller kedeligt forår før skæbnekamp

Jens Berthel Askou er optimist på AC Horsens' vegne, selv om den nedrykningstruede klub er i stor formkrise.

Udgivet:03. juni 2023, 09.45

Læsetid:3 minutter

Jens Berthel Askou og AC Horsens havde 21 point efter 16 spillerunder. Efter 31 spillerunder har klubben 27 point.

/ Ritzau /

4 måneder siden

HORSENS Efter en lang periode med vigende resultater har der været brug for at trykke genstart i superligaklubben AC Horsens før sidste spillerunde.

Efter 16 ud af 32 spillerunder havde østjyderne 16 point ned til Lyngby på rækkens sidsteplads og syv point ned til stregen. Siden er det blevet til én sejr, og før sidste spillerunde ligger Horsens sidst.

Klubben kan dog stadig redde sig, hvis det lørdag eftermiddag bliver til en sejr hjemme over Lyngby, og AaB samtidig smider point hjemme mod Silkeborg.

Horsens-træner Jens Berthel Askou erkender, at forårets resultater har været utilstrækkelige, men han er sikker på, at hans spillere kan abstrahere fra alle de kedelige oplevelser, når de lørdag går på banen i den sæsondefinerende hjemmekamp mod Lyngby.

- Når man er i elitesport, er vejen til succes belagt med et tykt lag af skuffelser, nederlag og ting, der ikke går din vej. Det tager man med. Jeg er pisse ligeglad med, om oddssætterne ikke har os som favoritter, for vi tror på os selv.

- Vi har løbende fået håndteret og snakket om vores kampe og resultater i foråret. Det må vi ikke lade fylde noget, så vi har prøvet at nulstille, og det har spillertruppen været fantastisk til, siger Jens Berthel Askou.

Han påpeger blandt andet, at der ikke har været synlige frustrationer eller tegn på kapitulation blandt spillerne.

- Hvis vores forår fyldte mere i hovederne, så ville der også have været uro og frustrationer både i det daglige og i kampene, og det har ikke været tilfældet.

- Mine spillere har været fremragende til at holde styr på sig selv og hinanden og på at holde fokus, selv om resultaterne ikke har været med os, siger Jens Berthel Askou.

Selv om Horsens har brug for hjælp udefra til at sikre overlevelse, ser cheftræneren optimistisk på muligheden for at undgå degradering til 1. division.

- Vi har en kamp tilbage, og den skal vindes. Vinder vi, så tror vi alle på, at AaB sætter point til mod Silkeborg, så vi overlever, siger han.

- Det er fint, at vi ikke behøver at tænke på andre scenarier, end at vi selv skal vinde. Jeg vil selvfølgelig gerne have haft fire point mere, men vi er selv skyld i, at det bliver vældig dramatisk i sidste runde - ikke bare for os selv, men for alle der følger med.

Træneren har mærket både nervøsitet og gejst på træningsbanen før den vitale kamp mod Lyngby.

- Vi har forsøgt at gøre tingene så normalt som muligt, men vi kan jo ikke lyve for folk. Det er den sidste kamp, og det er nu, tingene skal afgøres. Men jeg kan mærke, at alle glæder sig og er klar til at fyre den af i en situation, hvor vi har alt at vinde, siger Askou.

Opgøret mellem AC Horsens og Lyngby begynder klokken 14. Samtidig begynder AaB's hjemmekamp mod Silkeborg.

/ritzau/