Gå til hovedindhold
Sport

Christian Andersen efter dansk dopingsag: »Rytterne skal være i balance«

04-01-2019 KL. 14:51
Empty

Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Torsdag aften kom det i Jyllands-Posten frem, at en unavngiven ung, dansk cykelrytter har afleveret en positiv dopingprøve i foråret 2018. Sagen trækker ikke tråde til det lokale Team coloQuick - hverken hos tidligere eller nuværende ryttere - understreger sportsdirektør Christian Andersen.

Og hos Team coloQuick er der naturligvis nultolerance overfor den slags fejltrin.

- Hvis man bliver testet positiv, så er man ikke en del af holdet. Så bliver man suspenderet øjeblikkeligt, siger Christian Andersen, som forklarer, at emnet er noget, der bliver taget alvorligt på holdet.

- Jeg stoler på dem, vi har inde over - det skal jeg gøre. Men derfor skal man stadig hele tiden være klar på at stille spørgsmål. Hos os handler det meget om, at rytterne er i balance. Vi bruger mest tid på dem, der ikke er i balance. For dem, der er, skal man bare finjustere. Dem, der ikke er i balance og har lidt problemer, er dem, vi arbejder mest med.

- At vores hold er nået dertil, hvor vi er, skyldes, at der har været en balance, som har været unik. Og når den er der, så præsterer du også. Genveje og fris­telser står ikke og vifter på samme både, når den balance er der. Det handler om, at vi gerne vil have rytterne til at hvile i sig selv, og at de ikke har det behov for at skulle skille sig ud på den måde, lyder det fra Christian Andersen.

At der tilsyneladende florerer ulovlige midler blandt helt unge ryttere, kommer dog ikke så meget bag på sportsdirektøren. Men det bekymrer ham.

- Det gør det jo - og vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå det. Men de behøver ikke gå længere end i byen med deres jævnaldrende for at kunne komme til det. Det afspejler vel vores samfund i dag. Derfor er det vigtigt, at man laver en masse forebyggende. Vi gør meget ud af at understrege, at der ikke er nogle genveje, men at der kun er knofedt, siger Christian Andersen.

Og så glæder det ham, at der er konsekvenser, når reglerne bliver brudt. I den pågældende sag vil han ikke dømme på forhånd, da han ikke kender detaljerne, men ikke desto mindre viser den positive prøve, at fælden klapper. Og det kan naturligvis også tjene til skræk og advarsel hos hans egne ryttere, som jævnligt må stå til rådighed for Anti Doping-instanserne. Nogle mere end andre.

- Vi har nogle, der bliver testet hele tiden. Dem, der er på firekilometerholdet (banelandsholdet, red.) skal lave whereabouts og det hele. Så hvis de besøger moster Anna, skal de skrive, hvor de er. De er rimelig godt tjekket, siger sportsdirektøren.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland