Gå til hovedindhold
Lokalt

Christian tilbage på ulykkesstedet: »Den dag gav nogen mig en chance mere i livet«

23-03-2020 KL. 20:27
Empty

Lørdag var Christian Gyldenøhr tilbage ved det sted, hvor han i august sidste år forulykkede på sin cykel og mistede førligheden fra livet og ned.
Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Revnen i vejen er der stadig.

Den revne, der fik fat i det ene dæk på cyklen, så 34-årige Christian Gyldenøhr fra Skive styrtede, da han i august sidste år var på cykeltur i Norge, hvor han nu bor.

Christian Gyldenøhr brækkede ryggen og mistede førligheden fra livet og ned, da han efter en salto og flere sekunder i luften landede tæt ved en bæk.

Bækken, der løber fem-seks meter lavere end vejen, er der stadig. Og det er autoværnet af cement, som Christian Gyldenøhr styrede uden om, også.

Lørdag var han taget tilbage til ulykkesstedet cirka 60 kilometer nord for bopælen i Kristiansand.

Han ville have bekræftet, hvad der skete den sommerdag sidste år. Og han ville have bekræftet, om den version af ulykken, som han har haft i hovedet lige siden, også er den rigtige.

- Jeg har hele tiden tænkt, at jeg skulle tilbage og se stedet igen, så alle brikker kunne falde på plads. Det var godt for mig at komme tilbage, det gjorde i hvert fald ikke noget dårligt for mig, og da jeg sad i min kørestol og kiggede ned på vandet, tænkte jeg, at den dag gav nogen mig en chance mere i livet, siger Christian Gyldenøhr.

Ved gensynet med ulykkesstedet blev Christian Gyldenøhr bekræftet i, at der var langt fra vejen og ned til bækken, hvor han landede.

- Da jeg fløj i luften, kunne jeg godt mærke, at der var langt ned. Jeg husker det, som at jeg var længe i luften, siger han.

Han blev også bekræftet i, at han var meget tæt på at ende i vandet, for han kunne genkende lyden af det rindende vand, da han lå og ventede på hjælp uden at kunne flytte sig.

- Det var millimeter fra, at jeg var røget i vandet, og så havde jeg måske ikke været her i dag. Det er lidt ironisk, at jeg mistede min førlighed et så idyllisk sted, som det egentlig er, siger Christian Gyldenøhr.

Da Christian Gyldenøhr mistede kontrollen over sin racercykel, gik det så stærkt, at han hele tiden har haft indtrykket af, at autoværnet kom lige foran ham.

Men revnen i vejen er cirka 30 meter før det sted, han kørte ud over skrænten for at undgå kollisionen med autoværnet.

- Det overraskede mig lige lidt i første omgang, men jeg ved jo godt, at 30 meter ikke er meget, når man kommer med fart på, siger Christian Gyldenøhr.

Selv om Christian Gyldenøhr nu har set stedet igen, er han ikke færdig med det.

Han har planer om at vende tilbage på sin specialcykel, for han har et regnskab, der skal gøres op. På cykel.

- Når det bliver godt vejr, vil jeg cykle forbi igen. Jeg skal ligesom overvinde stedet, inden jeg kan lægge det helt bag mig, siger han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland