Gå til hovedindhold
112

Christina er lettet over punktum for sag: »Jeg er både glad og tilfreds«

26-09-2020 KL. 08:08
Empty

Christina Egebjerg Jensen på det toilet på Lundøvej i Højslev Kirkeby, hvor hun blev holdt indespærret. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Selv om den mand, der gennem flere år gjorde hendes liv til et sandt mareridt, fredag middag ved Vestre Landsret fik nedsat sin straf fra forvaring til otte års fængsel, var det alligevel en tilfreds Christina Egebjerg Jensen, der efterfølgende kunne ånde lettet op.

- Jeg er både glad og tilfreds. Det vigtigste for mig var, at han blev kendt skyldig, og at han fik en straf, sagde Christina Egebjerg Jensen umiddelbart efter domsafsigelsen.

For hende betyder det ikke så meget, om Martin Lønborg Nielsen fik en forvaringsdom eller otte års fængsel.

- Fra nu af vil jeg bare have fokus på mig selv og mit eget liv, og så vil jeg ikke tænke mere på ham. Det er først nu, at jeg endelig kan komme videre med mit liv. Det har jeg godt nok set frem til, fortalte Christina Egebjerg Jensen.

Også anklager Jeanni Andreeva var tilfreds med dommen, selv om landsretten ikke fulgte påstanden om forvaring.

- Landsretten har vurderet betingelserne for forvaring anderledes end os, men jeg er tilfreds med, at landsretten fandt Martin Lønborg Nielsen skyldig i det samme som i byretten. Og når det ikke blev til en forvaringsdom, er jeg glad for, at landsretten fulgte min påstand om fængsel i den størrelsesorden, siger Jeanni Andreeva.

Martin Lønborg Nielsen blev kendt skyldig i mindst fire voldtægter, grov vold, røveri, mishandling og frihedsberøvelse af to kvinder på Skiveegnen i perioden fra sommeren 2015 til marts 2019.

Anklager Jeanni Andreeva fortæller, at sagen som udgangspunkt nu er lagt død.

- Der har før været nogle sager i højesteret, hvor gerningsmænd er blevet idømt forvaring, selv om de ikke har været kendt skyldige i noget lignende tidligere. Men i de sager har voldtægterne eller overfaldene været mod personer, som gerningsmændene ikke har kendt på forhånd, så som udgangspunkt var det her slutningen, siger Jeanni Andreeva.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland