Gå til hovedindhold
Lokalt

Christina-sag skal nu drøftes i partierne: Flere politikere kræver uvildig undersøgelse

27-10-2020 KL. 12:54
Empty

Rådhusets markante stålstativer bliver snart taget ned. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I mere end to timer sad tre politiske udvalg i Skive Kommune mandag eftermiddag og aften samlet til et stormøde.

Det var en ny orientering i den meget omtalte Christina-sag, der var den eneste sag, der skulle drøftes på mødet. En sag, der i øvrigt var lukket.

Men Skive Folkeblad erfarer, at bølgerne gik så højt undervejs på mødet, at borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) havde behov for at træde til og styre debatten.

Det var social-, sundheds-, og forebyggelsesudvalget, børne- og familieudvalget samt erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget, der var kaldt sammen, så de tre udvalg kunne få samme orientering, som økonomiudvalget fik for nylig.

Der blev angiveligt stillet flere kritiske spørgsmål til håndteringen af sagen, som blev fremlagt af arbejdsmarkedschef Dorthe Hamrum og juridisk konsulent Bjarke Thestrup.

Resultatet af stormødet blev, at sagen nu går tilbage til partigrupperne, der så skal drøfte muligheden for en uvildig undersøgelse.

Ifølge Skive Folkeblads oplysninger vokser antallet af byrådspolitikere, der finder det nødvendigt med en uvildig undersøgelse.

Men det kræver et flertal i byrådet, hvis en uvildig undersøgelse skal sættes i gang, og borgmester Peder Christian Kirkegaard har tidligere givet udtryk for, at han ikke er for en sådan undersøgelse.

Så er spørgsmålet, om der kan skabes et flertal for en undersøgelse blandt de andre partier.

Når sagen er drøftet i de enkelte partier, skal gruppeformændene mødes, men det er ikke med henblik på at træffe en endelig beslutning.

Derfor skal sagen på dagsordenen på et byrådsmøde, hvis der skal være en afstemning, og det kræver, at en eller flere byrådspolitikere sætter sagen på dagsordenen.

Og det er der allerede nu en eller flere, der har i sinde.

Dermed kommer Christina-sagen ikke på byrådsmødet i aften, tirsdag, men den kommer med meget stor sandsynlighed på næste byrådsmøde den 24. november.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard har ikke en kommentar til mødet. Og det har han ikke af to årsager:

- For det første, da det var et lukket møde, og for det andet, da det som regel er udvalgsformændene, der udtaler sig efter møder i de stående udvalg, siger Peder Christian Kirkegaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland