Gå til hovedindhold
Lokalt

Civil ulydighed igen: Nyt gelænder er dukket op på Bette Jenses Hyw

03-06-2019 KL. 11:59
Empty

Sådan ser det nye, ulovlige gelænder på gravhøjen på Fur ud. For myndighederne er det lige meget, hvordan et gelænder på Bette Jenses Hyw ser ud ?- det må ikke være der. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

jkr@skivefolkeblad.dk

 

Så er der igen gelænder på Bette Jenses Hyw på Fur.

Det bliver hurtigt fjernet, for det er lige så ulovligt som de seneste gelændere på højen. Det nye gelænder er blevet sat op af ukendte, måske furboer. Folk på Fur ved, hvem der har sat det op, men de holder deres viden på øen.

- Vi må håbe, at nogle får glæde af gelænderet, inden det bliver pillet ned.

Det siger Jens Peder Hedevang (V), medlem af Skive Kommunes ø-udvalg. Han bekræfter samtidig, at Skive Kommune har fået et pålæg om at fjerne de tidligere ulovlige gelændere på højen, og derfor kan Skive Kommune ikke ignorere viden om, at et nyt gelænder er sat op uden tilladelse.

- Det er ærgerligt, at furboer og Skive Kommune må kæmpe i årevis for sådan noget. Jeg håber, at en ny regering vil se på sagen fra vores side, siger Jens Peder Hedevang.

Han arbejder på at få sagen genoptaget.

Arkæolog og turistfører på Fur John Brinch Bertelsen, Fur, siger:

- Turisterne er glade for det gelænder. Der er især ældre, som ikke tør gå op på Bette Jenses Hyw uden gelænder at støtte sig til. At vise civil ulydighed ved at opsætte et gelænder ulovligt løser ikke dette problem på længere sigt.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland