Gå til hovedindhold
Sport

ColoQuick sender fem store talenter videre

28-05-2019 KL. 09:22
Empty

Casper Folsach, Julius Johansen, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg er fire af de fem coloQuick-ryttere, som i 2020 skifter til det norske mandskab Uno-X. Her får de også selskab af Jacob Hindsgaul.
Foto: Emmanuel Dunand/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

At udvikle talenter, der kan komme videre i deres professionelle cykelkarriere, har hele tiden været et af fokuspunkterne og en del af drivkraften hos det Skive-baserede cykelteam, Team coloQuick.

Allerede nu gør flere tidligere ryttere sig gældende på professionelle cykelhold rundt omkring i verden, men fra årsskiftet får coloQuick det hidtil største skulderklap for udviklingsarbejdet på holdet.

Fem af coloQuicks nuværende ryttere, Frederik Rodenberg, Jacob Hindsgaul, Niklas Larsen, Julius Johansen og Casper von Folsach har således netop underskrevet aftaler om at skifte til en professionel tilværelse hos det kommende norske pro-kontinentalhold, Uno-X Norwegian Development Team efter nytår.

Og det skaber glæde hos den lokale sportsdirektør Christian Andersen.

- For os som udviklingshold inden for cykelsporten er det en hjørnesten at gøre rytterne klar til at komme ud på den helt store scene som for eksempel Tour de France, siger han og uddyber.

- Vores vigtigste mission for de unge ryttere, der kommer til os, er at klæde dem på og sende dem videre i deres karriere. Og vi glæder os allerede nu til at sende flere af sted. Vores værdigrundlag og formål som udviklingshold går hånd i hånd med den profil, som Uno-X har, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at vores ryttere kommer til at trives på det norske hold, siger sportsdirektøren.

Med afgangen af så markante profiler, skal der findes nye ansigter, der kan tage over for de mange sejre, som de snart forhenværende ryttere har præsteret.

- Lige her og nu sker der ikke noget, for det er først fra 2020. Men hver gang vi mister en, så kommer der en anden. Det er en del af vores proces, lyder det fra Christian Andersen.

vejen banet for banen

Fire af de fem kommende professionelle Uno-X- ryttere, Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Julius Johansen og Casper von Folsach, har ved siden af karrieren som landevejsryttere hos coloQuick også haft stor succes som baneryttere, hvor det er blevet til adskillige VM-medaljer og World Cup-sejre.

Sammen med Danmarks Cykle Union har de desuden store ambitioner om at hente medaljer ved OL i Tokyo 2020.

Til den tid vil rytterne repræsentere Uno-X, og det er en af de ting, der godt kan ærgre Christian Andersen en smule. For det ville have lydt godt, hvis det var coloQuick-ryttere, som blev OL-medaljetagere.

- Et eller andet sted, ja. Men det er en naturlig del af deres udvikling. Det er både smil og glædestårer, men det er også altid lidt vemodigt, siger han.

Heldigvis bliver rytterne sendt i gode hænder i Norge.

Rytternes kommende arbejdsgiver, Uno-X, tilkendegiver nemlig, at man fra holdets side vil yde størst mulig støtte til alle ryttere. Og nordmændene håber, at de kan give deres bidrag til OL-medaljer til det danske banelandshold.

Dette understreger Julius Johansen netop også som værende en vigtig del i valget af hans fremtidige hold.

- Det var ikke noget svært valg, og især ikke da Uno-X lovede at bakke 100 procent op om de planer flere af hos har omkring banen, siger Julius Johansen, som kommer til at se tilbage på en god tid hos Skive-holdet, når 2020 i stedet byder på norsk tilknytning.

- Det har været det helt rigtige sted for mig, og jeg er så glad for, at jeg tog det valg i sin tid. Det har været trygge vante rammer, sammen med gode kammerater og dygtige ledere. Vi kan glæde os sammen, og det er superfedt, at vi altid er klar til at køre for hinanden, siger han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland