Lokalt

Comeback: Skive Kommune er tilbage i det gode selskab

Dagens coronatal er ikke så oprivende.

For Skive Kommune ser tallene nemlig ud præcis som i går. Otte personer er testet positive den sidste uge, og incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge) er 17,5. Det er nøjagtigt de samme tal som i går.

Der er dog sket en lille udvikling. Der er nemlig fundet to nye smittetilfælde siden i går. Det har dog ikke rykket ved de andre tal, da man ser på dem over en hel uge, Så selvom der er to, der er blevet smittet med corona, så er Skive altså stadig under den nationale bekymringsgrænse på 20.

Og faktisk giver det lige netop en plads i top ti over de kommuner med det laveste smittetryk.

På Mors går det stadig den forkerte vej. Her er incidensen helt oppe på 118,7. I går var den 103,9. I reelle tal betyder det, at 24 personer er testet positive for coronavirus de seneste syv dage. Det giver en plads som nummer 15 på listen over kommuner, hvor smittetrykket er højest.

I Viborg går det også den forkerte vej, men tallene er her mere stabile. Incidensen er i dag 55,9 mod 52,8 i går. Det betyder, at 54 personer i Viborg Kommune er testet positive den sidste uge.

Holstebro holder endnu engang et stabilt niveau. Dagens incidenstal er 6,8. Det var det også både mandag og tirsdag. Det tal betyder, at der den seneste uge er fundet fire personer med coronavirus i Holstebro. De fine tal betyder, at Holstebro - bortset fra fire ø-kommuner - er det sted, hvor smitten er lavest i hele Danmark.

Knap 16 procent af borgerne i Skive Kommune har fået det første stik af deres coronavaccine. Det svarer til over 7000 personer. Herudover er over 4000 personer færdigvaccinerede. Procentmæssigt er det på niveau med både Viborg, Holstebro og Morsø Kommuner. Morsø har dog en anelse flere færdigvaccinerede.

To nye smittetilfælde ændrer ikke på ugetallene. Arkivfoto: Martin Ballund