Ritzau Erhverv

Corona-boomet stilner af hos streamingtjenesten Netflix

Streamingtjenesten Netflix fik mange nye kunder sidste år, hvor der alene i første kvartal under coronaudbruddet kom 16 millioner nye brugere.

Helt så stærkt er det ikke gået i den første del af 2021. I januar, februar og marts er der således kommet fire millioner nye kunder til.

Det viser streaminggigantens regnskab for perioden tirsdag aften dansk tid.

Analytikerne, der følger selskabet, havde ifølge Reuters i gennemsnit forventet 6,25 millioner nye brugere i januar, februar og marts.

I andet kvartal ventes en millioner nye kunder. Det er også mindre end ventet, da analytikerne her havde spået knap 4,8 millioner nye brugere.

I alt har tjenesten nu 208 millioner betalende kunder. Det er altså lidt færre, end hvad der var ventet i aktiemarkedet.

- Vi tror, at væksten i betalende kunder gik ned i tempo på grund af det store corona-spring i 2020 og et lettere indholdsprogram i første halvdel af dette år på grund af coronaforsinkelser i produktionen, lyder det fra selskabet ifølge AFP.

2020 bød på 37 millioner nye kunder til Netflix, hvilket er den største stigning på et enkelt år, siden tjenesten startede i 2007.

Netflix forventer, at stigningen i antallet af nye kunder tager til senere på året, når der kommer nye sæsoner af flere hitserier.

Det er blandt andet serierne "You", "Money Heist" og "The Witcher", som der kommer nye sæsoner af.

Omsætningen i første kvartal endte på 7,2 milliarder doller - eller 44,4 milliarder kroner. Det er cirka 25 procent mere end samme kvartal året før.

Overskuddet blev mere end fordoblet til 1,7 milliarder dollar. Det svarer til 10,5 milliarder kroner.

Netflix begyndte egentlig som en onlinebutik, hvor folk kunne leje videoer, tilbage i 1997.

Siden blev det en af verdens største streamingtjenester. Den gjorde sin entre i Danmark i 2012.

/ritzau/

Netflix fik ikke helt så mange nye kunder i januar, februar og marts, som aktieanalytikerne havde ventet. (Arkivfoto)