Sport

Corona-udbrud udsatte kamp: Ti smittede på lokalt hold

Skive Futsal Club skulle fredag aften have været i aktion mod Søhus Stige. Men et corona-udbrud har betydet, at kampen ikke blev afviklet.

Efter den seneste kamp mod Hjørring meldte nordjyderne efterfølgende tilbage, at de var ramt af fire smittetilfælde, og derfor blev alle på og omkring Skive-holdet sendt til test. Det har indtil nu resulteret i en stribe positive testresultater.

Heriblandt klubbens formand selv.

- Vi er noget ramt. Der er 24 i truppen, og indtil nu er der 10, der er smittede. Jeg er selv ramt, og dommeren blev også smittet, siger Leo B. Rasmussen.

Futsal-ligaen er ikke omfattet af de testprocedurer, som gælder de »almindelige« fodboldrækker i Superligaen og 1. division.

Den problemstilling har SFC-formanden nu italesat over for DBU - men med blandede følelser.

- Jeg har skrevet til DBU i forhold til at få nogle andre procedurer, for vi kan se, hvor hurtigt det kan gå til en indendørs kamp. Jeg synes, der skal kigges på nogle corona-regler. Men omvendt, hvis vi selv skal til at betale for test, så er vi jo færdige, for det har vi ikke råd til, lyder det fra Leo B. Rasmussen.

Han er selv sluppet nådigt fra smitten indtil nu og kan berette, at det er tilfældet for de fleste.

- En har haft det lidt dårligt med feber, men jeg har ikke hørt at nogen skulle være alvorligt ramt. Jeg er selv 71 år, men det har ikke været mere end lidt ondt i halsen og kroppen - så det rammer meget forskelligt, siger han.

Smitten i truppen betyder, at Skive Futsal Club nu prøver at få udsat de kommende kampe.

- Vi har henvendt os til de klubber, vi skal møde inden jul og lige efter nytår, for at få kampene rykket. Det er ikke afklaret helt endnu med smitten hos os, så vi tænker, at det vil være bedst at tage en pause fra futsal, forklarer formanden.

michael hjorth jensen

mhj@skivefolkeblad.dk

Arkivfoto