Gå til hovedindhold
Sport

Coronavirus bremser næsten al sport på Skiveegnen

12-03-2020 KL. 15:01
Empty

Skive AM er blandt de mange lokale foreninger, som nu lukker ned for al træning, stævner og kampe de kommende to uger. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Idrætten på Skive-egnen kommer til at ligge næsten helt stille de kommende uger. Efter regeringen onsdag aften ændrede anbefalinger for, hvordan danskerne skal omgås hinanden for at bremse spredningen af coronavirus har talrige forbund og individuelle foreninger i området taget konsekvensen og aflyst alle aktiviteter i foreløbig mindst to uger.

Onsdag formiddag traf Divisionsforeningen og DBU beslutning om at lukke ned for alle fodboldkampe i Superligaen, 1. division og 2. division. Det går i første omgang ud over Skive IK’s lokalopgør fredag aften i Viborg.

Helt fast ligger det også, at der ikke spilles en eneste håndboldkamp i Danmark i en periode. Første aflysning er allerede i aften, hvor Skive fH’s allerede oprykkede kvinder i 3. division skulle have spillet topkamp mod Hornslet. Og fredag skal klubbens 1. divisionshold hos herrerne ikke længere til Frederiksberg og møde FIF - mens situationen mere lokalt betyder, at Stoholm-Viborg og HRH ikke spiller lokalopgør samme aften.

Skive Folkeblad har i aftes og her til morgen været i kontakt med en række lokale foreninger for at høre om deres tiltag. Og over en bred kam lukker alle foreninger alle aktiviteter ned, både indendørs og udendørs.

- Fra og med i dag lukker Skive AM lukker ned for alle træningsaktiviteter - både udendørs og indendørs. Og den meddelelse vil vi hurtigst muligt få meldt ud til vore medlemmer via Conventus og klubbens Facebook-side, fortæller SAM-formand Karsten Malte Sørensen.

I Roslev IK er der lukket ned for i første omgang fitness og spinning, men der vil komme flere tiltag, skriver foreningen på Facebook. Håndboldklubben HRH 74 aflyser alle træninger de næste to uger, og Skive fVK har aflyst klubbens hjemmestævne i volleyball for DS-kvinderne, da Volley Danmark allerede tidligt onsdag lukkede alle aktiviteter ned resten af marts.

Team Rynkeby, som hvert år samler penge ind til Børnecancerfonden og afslutter med en cykeltur til Paris for deltagerne, har valgt at aflyse det landsdækkende motions- og velgørenhedsløb Team Rynkeby Skoleløbet. Det skulle have været afviklet den 3. april. To skoler i Folkebladets dækningsområde var tilmeldt - Sevel Skole med 130 børn, og Ådalskolen i Skive med 261 børn. Nu er planen i stedet at gennemføre løbet den 4. juni, hvis situationen tillader det.

Alle danske bokseklubber har lukket ned - lokalt vil det sige BK Nordsalling, BK Limfjord og Skive AC. Her var Skive AC tidligt ude i aftes - nærmest da regeringens pressemøde klokken 20.30 gik i gang - med en melding til medlemmerne:

»På baggrund af den seneste udvikling i antallet af smittede, og at der er mulige smittede i Skive-området, har bestyrelsen valgt at indstille alt træning i Skive Atlet Club med øjeblikkelig virkning. Boksning er grundet nærkontakt en sport, hvor vi kan være ekstra udsatte, hvis der skulle være smittede blandt os. Den risiko vil vi ikke løbe, da vi i vores forening har mange børn og unge«, skriver formand Ole Keiser Christensen.

I BK Limfjord er al holdtræning i boksning og thaiboksning, og formand Allan Nielsen forventer, at bestyrelsen i dag lukker dørene fuldstændig i to uger.

I Nr. Søby var der lørdag lagt an til en stor gymnastikopvisning, som nu er aflyst. Det samme er alle arrangementer, samlinger, træninger og møder resten af måneden, oplyser formand John Andersen.

I Stoholm IF havde man i fodboldafdelingen set frem til fredag, når der skulle være opstart for alle børne- og ungdomsspillere.

- Der har tidligere været 150 deltagere, og det har vi i sagens natur aflyst. Derudover har vi flere hold, der er i gang med træningskampe, og vores U12-drenge i Golden League startede faktisk turneringen allerede i lørdags og har også turneringskamp nu på lørdag i Skødstrup. Men vi regner ikke med, at kampene afvikles. Det er usædvanlige tider, konstaterer fodboldformand Anders Jacobsen.

Højslev Stations fodboldherrer i Serie 2 skulle lørdag have spillet træningskamp mod Stoholm, men det sker ikke.

- Klubben har besluttet, at al træning og alle kampe er lukket ned i 14 dage i sympati med, hvad der sker i andre dele af klubben. Så det bliver selvtræning fra nu af, siger førsteholdstræner John Meier.

Næste lørdag er der aftalt en træningskamp i Viborg. Om den gennemføres, er endnu uklart.

- Jeg stiller gerne op, men skal selvfølgelig høre, hvad spillere og klubben synes, siger John Meier.

Onsdag indløb der en glad melding i Skive Taekwondo Klub om, at Kim Nedergaard, Camille La Cour og Silje Liborius alle er udtaget til det forestående VM i teknik i Herning i midten af maj. Men den nye situation gør, at optakten ikke bliver ideel.

- Jeg talte med bestyrelsen om det i aftes, og vi besluttede, at al træning stopper omgående. Det er rettidig omhu og får selvfølgelig betydning for vi tre, der er udtaget til VM. Vi må træne hjemmefra og kommer heller ikke til at mødes, så vi i det mindste kan træne sammen, fortæller Kim Nedergaard.

- Jeg tænker, at VM den 21.-24. maj nu hænger i den tyndeste tråd i verden, men vi krydser fingre for, at det gennemføres.

Det er også fortsat usikkert, om der køres travløb på Skive Trav lørdag middag. En beslutning herom ventes i dag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland