Gå til hovedindhold
Debat

Coronavirus - og hysteri

12-02-2020 KL. 08:33
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Er det ren hysteri eller er der flere der lyver og hvor er journalisterne henne?

I Skive Folkeblad står der mandag den 10/2, at antallet af døde på grund af coronavirus i Kina nu er oppe på 811 personer, langt hovedparten i Wuhan og omegn.

Det er selvfølgelig sørgeligt, ja måske endda katastrofalt for de afdødes familier, men er antallet i sig selv noget, der bør hensætte det meste af verden i en hysterisk tilstand?

Umiddelbart må svaret være nej! I Danmark med cirka 5,5 mio. indbyggere dør der årligt i gennemsnit omkring 2.000 mennesker af almindelig influenza, og i f.eks. vinteren 2017/2018 døde der mere end 1.600 mennesker af influenza uden at det fremkaldte hysteri. På denne baggrund er et dødstal på 811 over cirka 2 måneder i et område med omkring 11 mio. indbyggere ikke noget at blive hysterisk over.

Danske læger udtaler endda, at almindelige sunde mennesker kan tage det roligt. Lyver de eller udtaler de sig uden det fornødne kendskab til coronavirus?

Eller har de kinesiske myndigheder en helt anden dagsorden eller er dødstallet langt højere end det officielle tal?

Og hvor er journalisterne henne? Hvorfor hører vi ikke om, hvorfor coronavirus skulle være så farligt? Langt de fleste, der dør af almindelig influenza, er ældre, svagelige mennesker, og rent faktisk dør de ikke af influenzaen men af følgesygdomme som f.eks. lungebetændelse. Er det også tilfældet med coronavirus, er det først og fremmest mennesker, der i forvejen er svage, der dør af eller som følge af denne sygdom?

Det mangler jeg svar på, og det undrer mig såre, at tilsyneladende ikke en eneste dansk journalist har undersøgt det eller i det mindste har stillet spørgsmålet i forbindelse med de adskillige »Breaking News«-historier, som journalisterne strør om sig med.

Med venlig hilsen

Ole Pedersen,

Kirke Allé 46,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland