Debat

Cykelligestilling - med flere fakta

Kære Tom (Bøgholm, DF, red.)

Mange tak for invitationen til en cykeltur. Det må vi helt sikkert gøre en dag, selvom jeg er bange for, at jeg ikke kan følge din racer - min egen cykel er nemlig en ældre model. Men som erfaren cyklist kan jeg til gengæld trampe hårdt til i pedalerne. Så måske kan jeg alligevel følge med.

Min daglige cykelrute går fra mit hjem i Skive og til mit arbejde i Hem - via Vestsallingstien. Og her oplevede jeg desværre, at der ikke blev ryddet sne og is i den lange periode i februar, hvor det var koldt.

Tværtimod fik sneen lov til at smelte i solen, hvorefter den frøs til is om natten. Det gav et ubehageligt føre med en blanding af sne, is og bare pletter, som fik cyklister til at sætte farten op – for derefter at køre ind i et område med glat is, hvor der var stor fare for at vælte.

Mine erfaringer med grene med torne stammer fra samme cykelrute – især ud for golfbanen, men også et stykke længere ud. Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke har set, hvem der har beskåret træerne, men det plejer i hvert fald at være kommunens biler, der kører i området. Vestsallingstien er - at dømme efter sporene i sneen – ret benyttet af cyklister og i øvrigt er der også skolebørn, som benytter ruten mellem Hem og Skivehus Skole. Og jeg ved, at der også har været problemer med snerydningen på andre meget benyttede cykelstier - eksempelvis stien langs fjorden fra Skive Havn til Resen.

Mit ærinde er i øvrigt slet ikke at kritisere hverken dig eller andre i Park & Vej. Men nærmere vil jeg sætte fokus på, at det ikke er nok, at anlægge en masse cykelstier – vi skal som kommune også gøre det attraktivt for borgerne at benytte cyklen.

Mange cyklisthilsner