Velbesøgt vælgermøde: Der skal større fokus på udvikling af Skive Kommune

6. oktober 2017, 06.59

Med 150 tilhørere var vælgermødet i Skive Theater torsdag aften et af de mest velbesøgte i mange år. Efterfø

Fedtglinsende valgflæsk var der ikke meget af, da otte politikere torsdag aften tog hul på kommunalvalgets første vælgermøde.

Emnet for mødet var byudvikling, og det foregik i Skive Theater.

Vælgermødet, der med 150 tilhørere var blandt de mest velbesøgte i mands minde, var præget af en positiv og fremadrettet stemning - og der var politisk enighed om, at der skal langt større fokus på udvikling som vejen til at skabe nye arbejdspladser og lokke nye borgere til Skive Kommune.

- Vi må have nye borgere til Skive, så vi kan blive ved med at forsørge os selv. Vi har i alt for lang tid kørt 80 kilometer i timen. Nu skal vi op på de 120, fastslog Ruth Kristensen (S), Skive, der er formand for byudviklingsudvalget.

Der blev også tid til at fremhæve nogle af de projekter, der er blevet gjort færdig i de senere år - som Dansens og Musikkens Hus, der blev indviet i september.

En plan om et salg af elværksbygningen og den manglende løsning for slagterigrunden blev også debatteret. Slagterigrunden har ligget øde hen siden branden for 10 år siden.

- Vi har aldrig haft så god en dialog med Danish Crown som nu, og jeg tror, der kommer en løsning inden jul, fastslog DF’eren Preben Andersen, Nr. Søby.

Vælgermødet var Skive-Listens første, og spidskandidat Knud Bjerre, Skive, replicerede:

- I Holstebro og Herning skulle de nu ikke bruge 10 år på at finde ud af at snakke med Danish Crown. Men jeg vil give Preben helt ret i, at der kommer en afklaring om slagterigrunden inden jul, og jeg tror også, den kommer inden valget!

ET KREATIVT HUSDen radikale Bent Dyrberg, Skive, betegnede det som »vanvittigt«, at et enigt byråd har besluttet at sælge elværksbygningen.

- Jeg vil hellere, at vi indretter den som et kreativt hus eller et medborgerhus. Når noget er solgt, er det væk. Vi havde ikke været i teatersalen i dag, hvis det ikke var fordi man for efterhånden mange år siden opgav at sælge denne bygning til private, betonede Bent Dyrberg.

- Vi har lov til at blive klogere, så vi har også det forslag, at vi beholder elværksbygningen, fastslog Ruth Kristensen, mens Preben Andersen betegnede det som »tudetosset« at indrette et hus for borgerne på »en af de mest attraktive grunde i byen«.

Til gengæld var der overvejende enighed om, at de maleriske fiskerhuse på Skive Havn skal bevares, og Alternativets Jeppe Tandal, der selv bor på Havnen, betegnede det som noget, der var med til at give området karakter.

- En kulturperle, kaldte Venstres Jørgen Christensen fiskerhusene, selv om en borger, Marianne Krogh, Skive, betegnede det som »en skamplet« og berettede om ulovligt salg af alkohol og stoffer fra ét af dem.

SF’eren Anders Bøge henviste til politiet, mens den konservative Peter Neumann, Skive, slog fast:

- Jeg kan ikke se den store forskel på, om der bliver drukket øl på Havnen eller i midtbyen i en skurvogn, som er betalt af kommunen, sagde han.